Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: USA - Politikk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Slik jeg har forstått det, mener hard-core aktivister det helt bokstavelig - politiet skal legges ned og erstattes av forskjellige former for sosialhjelp/samfunnskontakter. Nå er dette ideer som hører hjemme i en anarkistisk fauna, altså svært langt ute på venstresiden. Jeg vil jo anta flesteparten er mindre radikale.

  En forsmak på hvordan et samfunn uten politi kan bli, ser vi i CHAZ (Capitol Hill Autonomous Zone) i Seatlle. For to dager siden ble to mann skutt, en av dem drept, og fraktet til sykehus av frivillige. Politiet ble nektet adgang til sonen, og vet ikke hvem som sto bak dette. (De hadde ikke nødvendigvis klart å oppklare saken ellers, men slik situasjonen er nå har de absolutt ingen mulighet.)
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • Hører det er et visst meningsmangfold innad BLM, men som bl.a. Maajid Nawaz sier bør de vokte sin venstre flanke (og evt. provokatører fra ytre høyre). Hadde de bare kunnet samle seg mest mulig om rasjonelle og godt begrunnede formål (politireform mv.), og mindre fjas med radikale ideer som kan undergrave arbeidet med saker som betyr noe.

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av Gnist Vis post
    Et mulig problem, slik jeg forstår det, går på hvilken mening forskjellige folk legger i begrepet "defund the police." Én ting er å kutte innkjøp som forhåpentligvis ikke er nødvendige, men hvor mange ønsker å avvikle politiet eller erstatte det med andre løsninger? Regner med de fleste forstår at det er urealistisk. Kanskje "reform the police" hadde vært et bedre slagord.
    Det er egentlig et ganske ræva begrep, sånn helt generelt, og ikke minst er det en del varianter som gjør det litt vanskelig å forstå om alle mener det samme.

    Under "defund" så har jeg plukket opp følgende:
    - For å øke budsjetter andre steder, må de ta av noen- og politiet har gjerne det høyeste budsjettet.
    Helse, mental helse, sosialarbeid, skoler ol. trenger mer penger, og de har en del oppgaver som ofte løses av politiet i dag med varierende resultat.
    - Gi de mindre penger, så de har mindre penger til "militærutstyr".
    Dette stemmer ikke helt, fordi ekstremt mye dyrt utstyr kommer via DRMO (avhending) som betyr at en MRAP koster shipping fra hvor den er. Altså tilnærmet gratis + vedlikehold (som riktig nok er en del), gjerne billigere enn å kjøpe nytt eller "snille" pansrede kjøretøy. Samme gjelder en hel haug av M4er og alt mulig annet som politiet kan ha tilgang på. Mindre penger betyr også mindre trening, som kanskje er enda farligere.

    Så har du de som sier "abolish", som primært bygger på at Politiet i USA har sine helt tydelig røtter fra "Slave patrols", som hadde i oppgave å passe på at slavene ikke stakk av eller gjorde opprør. "Abolish" og "reform" virker å kunne være samme konsept hos enkelte, mens hos andre er det snakk om å totalt fjerne statens mulighet til å påvirke deg- og hos de siste helt over til anarki.

    Det er nok viktig å forstå at dette ikke er en gruppering med en tydelig melding eller mening. En har f.eks. en milliard grupperinger under BLM navnet som ikke har en felles plattform.
    - Don't confuse enthusiasm with capability

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av hotelpapa Vis post
     Ukegammelt, men.
     Politikk som treffer oss også - USA flytter 5 - 10 000 soldater fra Tyskland til USA. Har sett litt spekulasjoner om noen av disse skulle flytte til andre NATO-land som f.eks Polen, men ikke noe håndfast.

     https://www.dn.no/utenriks/tyskland/...and/2-1-821240
     A bipartisan group of U.S. senators has introduced an amendment to next year’s national defense bill that would prevent President Donald Trump from withdrawing large numbers of troops from Germany.

     https://www.defense-aerospace.com/ar...-approval.html
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • RUssland er i fokus igjen i amerikansk politikk, etter at det har kommet frem opplysninger som tilsier at Russland har lovet skuddpremier på amerikanske soldater til Taliban. Trump, som i etterkant av dette bla har foreslått å ta Russland med igjen i G7, nekter for å ha blitt briefet om dette, noe flere kilder hevder at han har blitt. Nå hevder kilder at Trump pleide å reagere så kraftig på negative nyheter om Russland at man bevisst prøvde å tone ned Russland-relatert etterretning i briefingene hans.


      https://edition.cnn.com/2020/07/01/p...sia/index.html
      Beidh a lá leo

      Kommentér


      • Hvem trenger sirkus når vi har politikk?

       USA overgår seg selv som alltid, og nå lanserer altså klodens største klovn og dopuhe (Kayne West) seg selv som kandidat til presidentvalget:

       https://www.nettavisen.no/nyheter/ka...423991168.html

       Kommentér


       • Men altså det blir en interessant afære om Republikkanerene må velge mellom å støtte sittende president Trump eller Kanye som motkandidat. Jeg går utifra at han stiller som republikansk kandidat.
        Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

        Kommentér


        • USA sin nye marineminister er intervjua i Aftenposten. Han ser ikkje vekk får ei utviding av NATO. Han har i alle fall ei anna haldning til NATO enn kva sjefen hans har. https://www.aftenposten.no/verden/i/...er-til-arktis?

         Kommentér


         • Opprinnelig skrevet av cwo-kp4 Vis post
          Men altså det blir en interessant afære om Republikkanerene må velge mellom å støtte sittende president Trump eller Kanye som motkandidat. Jeg går utifra at han stiller som republikansk kandidat.
          ...men tar nok sikte på å vinne de svarte stemmene (hvis det er lov å si), som er blant Bidens satsningsområde. Kan være taktisk for å støtte kompisen Trump - skjønt, inntrykket er vel at det skorter enda mer på evne til logisk resonnering hos Kanye enn hos Donald, så mest sannsynlig er det vel ment genuint. Uansett Trumps fordel.
          Beidh a lá leo

          Kommentér


          • USA har formelt gitt FN beskjed om at landet vil trekke seg ut av Verdens helseorganisasjon WHO, med virkning fra 6. juli 2021.

           https://www.dn.no/utenriks/senatorer...who/2-1-839623

           Odd objects attract fire. You are odd.

           Kommentér


           • Høyesterett slår fast at Trump ikke kan nekte innsyn i sin privatøkonomi. Men presidenten kjøper seg dyrebar tid.

            https://www.aftenposten.no/verden/i/...n-privatoekono

            Odd objects attract fire. You are odd.

            Kommentér


            • Ref Kanye som presidentkandidat:

             I gårsdagens Db har de en sak om «slik vil han styre landet» der Kanye stiller seg kritisk til Covid-vaksine.
             Så mange av barna våre blir vaksinerte og lammende. Når de sier de skal fikse Covid med en vaksine, blir jeg ekstremt skeptisk. Det er «the mark of the beast». De vil putte chipper inni oss, de vil gjøre alt mulig mot oss så vi ikke kommer inn gjennom himmelportene. Neste spørsmål.

             ...

             På spørsmål om hva han tenker om abort, svarer han «jeg er pro-liv fordi jeg følger bibelens ord».
             Hvorfor klarer ikke amerikanerne å finne seg presidentkandidater som ikke er fullstendig skrullete i hodene sine? Det ikke representative utvalget mennesker jeg kjenner og har møtt fra USA fremstår jo som oppegående mennesker, hjemmehørende i vårt århundre. De har nå noen år med Trump ved roret bak seg, og likevel får denne klovnen rekke opp hånda og fremme seg selv.
             Aldri mer 13

             Kommentér


             • President Donald Trump bekrefter at han ga ordre om dataangrep mot den russiske trollfabrikken Internet Research Agency i St. Petersburg.

              https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/n...t_nyhetsdognet

              https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency
              Odd objects attract fire. You are odd.

              Kommentér


              • Pompeo i København.

               Et tilbakelagt kapittel, slik beskriver Danmarks utenriksminister Donald Trumps interesse for å kjøpe Grønland i 2019.

               https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...roenland-kjoep
               Odd objects attract fire. You are odd.

               Kommentér


               • Nå har Trump sluppet en prøveballong hvor han åpner for å utsette valget: https://www.aftenposten.no/verden/i/...-egge-til-vold

                Jeg er sant å si ikke veldig bekymret for dette. Det ligger ikke i presidentens makt å utsette et valg, og om han skulle finne på å klore seg fast i det ovale rommet, er i siste instans det amerikanske forsvaret lojale mot konstitusjonen og ikke presidenten.

                Opprinnelig skrevet av Oath of Enlistment
                "I, _____, do solemnly swear (or affirm) that I will support and defend the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; and that I will obey the orders of the President of the United States and the orders of the officers appointed over me, according to regulations and the Uniform Code of Military Justice. So help me God."
                Opprinnelig skrevet av Oath for Commissioned Officers
                "I, _____ (SSAN), having been appointed an officer in the Army of the United States, as indicated above in the grade of _____ do solemnly swear (or affirm) that I will support and defend the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic, that I will bear true faith and allegiance to the same; that I take this obligation freely, without any mental reservation or purpose of evasion; and that I will well and faithfully discharge the duties of the office upon which I am about to enter; So help me God."
                Offiserer har altså ikke noen plikt til å adlyde ordrer fra presidenten om de strider mot konstitusjonen.
                Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av 20. grunnlovstillegg
                 The terms of the President and Vice President shall end at noon on the 20th day of January, (...) and the terms of their successors shall then begin.
                 Forutsatt at han taper: Han kan forsøke å klamre seg til makten så mye han vil, men 20. januar kl 12 har skiftet skjedd. Dersom noen offiserer skulle finne på å lystre ordre fra en ex-president fremfor ordre fra den faktiske presidenten så er de virkelig ute å kjøre (det kalles statskupp).

                 Et helt annet spørsmål er om de blir enige om hvem som har vunnet valget.
                 All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                 Kommentér


                 • Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
                  Forutsatt at han taper: Han kan forsøke å klamre seg til makten så mye han vil, men 20. januar kl 12 har skiftet skjedd. Dersom noen offiserer skulle finne på å lystre ordre fra en ex-president fremfor ordre fra den faktiske presidenten så er de virkelig ute å kjøre (det kalles statskupp).

                  Et helt annet spørsmål er om de blir enige om hvem som har vunnet valget.
                  Det er jo ikke de militære som bety noe, de er altfor servile, det er de nå politiserte DHS og ICE som betyr noe.
                  Om de de er store nok da.
                  Død ved Kølle!
                  Bla bla... Hybrid warfare is easy

                  Kommentér


                  • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post

                   Det er jo ikke de militære som bety noe, de er altfor servile, det er de nå politiserte DHS og ICE som betyr noe.
                   Om de de er store nok da.
                   United States Department of Homeland Security er et departement, og slike er jo ofte litt politisk styrt. DHS har mer enn 240000 ansatte (inkludert rundt 20000 i den underliggende etaten ICE), men jeg er overbevist om at også de kjenner til hvem som er president og at man evt har fått en ny kl 1200. Spekulasjoner om at noen der kunne tenkes å hjelpe en avsatt president til å beholde makten anser jeg som rimelig far fetched (slik som konspirasjonsteorier ofte er).

                   Mulig at USA har minnet litt om en bananrepublikk i det siste, men de er ikke helt der ennå.
                   All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                   Kommentér


                   • Opprinnelig skrevet av M72 Vis post

                    United States Department of Homeland Security er et departement, og slike er jo ofte litt politisk styrt. DHS har mer enn 240000 ansatte (inkludert rundt 20000 i den underliggende etaten ICE), men jeg er overbevist om at også de kjenner til hvem som er president og at man evt har fått en ny kl 1200. Spekulasjoner om at noen der kunne tenkes å hjelpe en avsatt president til å beholde makten anser jeg som rimelig far fetched (slik som konspirasjonsteorier ofte er).

                    Mulig at USA har minnet litt om en bananrepublikk i det siste, men de er ikke helt der ennå.
                    Hvor redde er disse for sin egen jobbsikkerhet om Trump taper?
                    De har gjort en hel del de siste fire årene som ikke nødvendigvis kommer til å se så bra ut under lupen senere.
                    Død ved Kølle!
                    Bla bla... Hybrid warfare is easy

                    Kommentér


                    • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
                     Hvor redde er disse for sin egen jobbsikkerhet om Trump taper?
                     De har gjort en hel del de siste fire årene som ikke nødvendigvis kommer til å se så bra ut under lupen senere.
                     Jeg tror ikke det er så veldig mange, og det er også en viss avstand fra "å være redd for å miste jobben" til "ønske om å delta i statskupp". Uansett ville f.eks. Secret Service (et annet underbruk i DHS) eller FBI glatt håndtert det.

                     DHS (og etater som ICE, FEMA etc) har vært kritisert i lang tid/alltid. Noe av kritikken er berettiget. Annen kritikk går egentlig på at man er uenig i de politiske føringene etatene jobber etter (f.eks. er redusert innvandring ønsket av dagens administrasjon, noe f.eks. ICE har oppfattet). I tillegg florerer det med rene konspirasjonsteorier og helt ville påstander. Dine funderinger anser jeg i siste kategori, ihvertfall inntil du underbygger dem med solide kilder.
                     All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                     Kommentér


                     • USA er ikke Kina, Russland eller en tilfeldig bananrepublikk, men faktisk en av de eldste demokratiene vi har. Det amerikanskje systemet har innebygget så mange checks&balances at det fint tåler én idiot, selv om han skulle være president. I og med at andre republikanere allerede har vært tydelige og sagt at valget skal avholdes, vil det uansett ikke komme så langt, men han vil ikke ha noen mulighet til å okkupere kontoret etter 20.januar 2021. Og om de indre etatene, inkludert Secret Service, skulle svikte, er jeg ikke enig i at Forsvaret er så servile at de ikke ville gripe inn.

                      Det som kan skje, er at det drøyer før valgresultatet er klart, dersom det viser seg å være jevnt. Det har det gjort før - i 2000 tok det over en måned, og det var til slutt Høyesterett som måtte inn. Likevel foregikk skiftet på den fastsatte datoen. Pr nå ser det ut som at Trump er så mye bakpå at det ikke blir et tema, men han lå bak for fire år siden, så vi får puste med nesen.
                      Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                      Kommentér


                      • H. L. Mencken (i "The Baltimore Evening Sun", 26. juli 1920:

                       As democracy is perfected, the office (of the President) represents, more and more closely, the inner soul of the people. We move toward a lofty ideal. On some great and glorious day, the plain folks of the land will reach their heart’s desire at last, and the White House will be adorned by a downright moron.
                       At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                       Kommentér


                       • Jeg vet ikke om denne fyren tok feil av flagget til Kriegsmarine og Sørstatsflagget, eller om han mente å bruke et nazi-flagg. Uansett har han vel avslørt sin IQ: https://twitter.com/AmberD1116/statu...45806065467392
                        At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                        Kommentér


                        • https://www.cnet.com/news/google-wil...ed-businesses/

                         Mangler bare gul stjerne for å markere jødiske butikker/firmaer så er ringen sluttet...

                         Kommentér


                         • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
                          Jeg vet ikke om denne fyren tok feil av flagget til Kriegsmarine og Sørstatsflagget, eller om han mente å bruke et nazi-flagg. Uansett har han vel avslørt sin IQ: https://twitter.com/AmberD1116/statu...45806065467392
                          Eric Cartman jo.
                          Død ved Kølle!
                          Bla bla... Hybrid warfare is easy

                          Kommentér


                          • Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
                           Jeg tror ikke det er så veldig mange, og det er også en viss avstand fra "å være redd for å miste jobben" til "ønske om å delta i statskupp". Uansett ville f.eks. Secret Service (et annet underbruk i DHS) eller FBI glatt håndtert det.

                           DHS (og etater som ICE, FEMA etc) har vært kritisert i lang tid/alltid. Noe av kritikken er berettiget. Annen kritikk går egentlig på at man er uenig i de politiske føringene etatene jobber etter (f.eks. er redusert innvandring ønsket av dagens administrasjon, noe f.eks. ICE har oppfattet). I tillegg florerer det med rene konspirasjonsteorier og helt ville påstander. Dine funderinger anser jeg i siste kategori, ihvertfall inntil du underbygger dem med solide kilder.
                           Når tror jeg ikke dette blir aktuelt da jeg tror Trump vinner med god nok margin til å få valgmannstemmene, om det ikke også blir nok til å få nok stemmer.

                           Poenget mitt er at det ikke er noen grunn til å tro at det militære kommer til å trosse Trump før en ny er innsverget. De har heller ingen tradisjon for å gjøre annet en å følge sittende president.

                           De føderale myndighetene under Trump har brukt ICE og andre ikke faglærte for å lage mer krøll i Portland, tror verken han eller dem kommer til å ha mye problemer med å lage litt morro i Washington også om de føler seg kallet.

                           Det er ikke det å miste jobben som er problemet deres, det er hva som skjer om det blir juridisk etterspill under fremtidige administrasjoner.
                           Ikke at jeg tror en eventuell Biden administrasjon kommer til å gjøre noe mer enn minimum, slik som Obama.

                           Død ved Kølle!
                           Bla bla... Hybrid warfare is easy

                           Kommentér


                           • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
                            Poenget mitt er at det ikke er noen grunn til å tro at det militære kommer til å trosse Trump før en ny er innsverget. De har heller ingen tradisjon for å gjøre annet en å følge sittende president.
                            Det er ingen som har hevdet noe annet.

                            Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
                            De føderale myndighetene under Trump har brukt ICE og andre ikke faglærte for å lage mer krøll i Portland, tror verken han eller dem kommer til å ha mye problemer med å lage litt morro i Washington også om de føler seg kallet.
                            Du må gjerne mislike at DHS gjør jobben sin i Portland, men det virker å være lovlig tjenesteutførelse.

                            DHS har ifølge Reuters brukt ulike enheter fra forskjellige etater i Portland; slik som Federal Protective Service (FPS), Customs and Border Protection (CBP) og ICE:
                            U.S. Homeland Security confirms three units sent paramilitary officers to Portland.
                            Court documents reveal secretive federal unit deployed for 'Operation Diligent Valor' in Oregon

                            Disse enhetene er selvsagt spesialisert på ulike områder, men man må neste bruke dem man har.
                            Noen enheter fra CBP bruker kamuflasjeuniformer. Dette er sikkert praktisk når man ligger å lurer i buskene nord for Mexico, og det ser veldig rart ut når de deployeres for å passe på bygninger i Portland, men de blir ikke noen slags mystiske black-ops enheter av den grunn.

                            Det er utenkelig at noen av disse vil kunne føle seg kallet til å "lage litt morro i Washington" (her tolker jeg "litt morro" i kontekst av tidligere innlegg).

                            DHS har også kommentert endel påstander: Myth vs. Fact: 50+ Nights of Violence, Chaos, and Anarchy in Portland, Oregon
                            All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                            Kommentér


                            • Det er noe Mcarthyesque over det å beskrive alle som blir arrestert som voldelige anarkister. De objektifiserer motstanderne, og ignorerer helt og holdent de underliggende årsakene til protestene. Det virker som det er liten vilje til å deeskalere. Det som gjelder er å "own the libs".

                             Fra Myth vs. Fact: 50+ Nights of Violence, Chaos, and Anarchy in Portland, Oregon
                             Myth: DHS is infringing upon the rights of peaceful protestors.

                             FACTS:
                             • DHS will always protect peaceful protesters in service to the Constitution and the American people.
                             • Unfortunately, violent criminal activity is occurring in Portland. Between the hours of midnight and 5:00 am every morning, well-organized criminal acts of violence and destruction of property (federal, public, and private) are taking place.
                             • These criminal anarchists have attempted to burn down and cause extreme damage to the federal courthouse and harm to law enforcement officers.
                             Her er en kronologisk gjennomgang av Robert Evans, en journalist som bor og jobber i Portland.
                             https://www.bellingcat.com/news/amer...e-of-portland/


                             Det skal også nevnes at ICE i sin tid aktivt motarbeidet Obamaadministrasjonens innvandringspolitikk, så det er nok en etat hvor det er på sin plass med litt opprydning.
                             Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

                             Kommentér


                             • – Hva om USA kollapser?

                              For få år siden ville dette spørsmålet vært ren fantasi, men ikke nå lenger, skriver Tormod Heier.

                              For USA knaker i sammenføyningene. Supermakten nyter riktignok godt av verdenshistoriens største forsvarsbudsjett, på over 700 milliarder dollar, noe som tilsvarer cirka 40 prosent av verdens samlede forsvarsutgifter. Det hjelper kanskje ikke så mye når den store trusselen kommer innenfra, ikke utenfra.

                              Les mer: https://forsvaretsforum.no/usa-utenr...llapser/158841
                              Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                              Kommentér


                              • Heier er alltid bra, jeg er bare redd han tar for lett på utviklingen i Storbritannia på den ene siden og på den andre siden at Øst-Europa kommer til å la seg lokke av Russiske verdier.
                               De autoritære strømningene man ser i Polen og Ungarn er lite koblet mot Russland, den polske er endatil direkte fiendtlig mot alt som er Russisk.

                               Storbritannia har mye av det samme som i USA, uten at det manifesterer seg med vold i gatene som i USA. En stadig større avstand mellom hva ledelsen(og media) i London tror skjer og hva som er realiteten ute i landet slik som i Skottland og Wales.

                               Estland har allerede gjort skiftet fra USA til Frankrike, der de selger inn Europas mest kamperfarne infanterikompani til Mali mot EFP.
                               Død ved Kølle!
                               Bla bla... Hybrid warfare is easy

                               Kommentér

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X