Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Frankrike

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • LVGRP99
  replied
  Den var ganske så interessant lesning, ja. Så det å holde seg fast i utskytningshåndtaket når man opplever negativ G-belastning er ikke å anbefale, altså?

  Heldig for piloten (og luftforsvaret, som slapp å avskrive flyet...) at han "ved en teknisk feil" ikke ble skutt ut han også...

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  En ganske så interessant rapport fra det franske luftforsvaret, fra en hendelse der en sivil passasjer utilsiktet skjøt seg ut av en Dassault Rafaele.

  Mange menneskelige og tekniske feil ble avdekket under granskningen.

  https://theaviationist.com/2020/04/0...ical-failures/

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied

  Frankrike har gjennomført sitt første droneangrep. Det var rettet mot islamister i Mali, opplyser det franske forsvarsdepartementet.

  https://www.aftenposten.no/article/ap-K32b3E.html

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  To franske helikoptre krasjet sammen og styrtet i Mali, på vei for å hente SOFere.

  https://theaviationist.com/2019/11/2...pters-in-mali/

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Sv: Terror i Frankrike - samletråd

  Kanskje ikkje heilt rette tråden, men det er ikkje heilt utan relevans.
  Frankrike har innført borgarplikt, i år kaller dei inn 2000 ungdommar på 15-16 år der dei skal lære kart og kompass, og førstehjelp. Dei skal og lære korleis ein skal oppføre seg under eit terrorangrep. Planen er at dei skal kalle in 800 000 årleg til dette. https://www.nrk.no/urix/frankrike-la...X3V6qy5NseXQ94

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Nja.
  Jeg er ikke historiker, de er som regel mye bedre enn snittet på dette.
  Jeg flyter mere på at jeg generelt bare er irritert.

  Ofte så er det slik på dette forumet at om man gidder å bruke energi på å skrive i dybden eller ta opp noe nytt så er det ikke noe engasjement å spore.

  Flåser man ned noe tankeløst fjas så renner det inn med likes og lol.

  Leave a comment:


 • Lille Arne
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Kdo_Under: - har du tenkt på å lage en tråd om kilder og kildekritikk? Det er ufattelig mye info der ute, noe er bra, mye er dårlig, mye er direkte misvisende, og alt bør leses med forståelse for kontekst. For en som ikke er like dreven som du er det ikke så lett å orientere seg. Da er det litt mer produktivt å svare slik som over her enn med "hva har du røyka". Det skremmer bare bort folk.

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Ok
  Siden du i motsetning til en hel del andre forumbrukere faktisk gidder å lete opp ting og finne kilder så skal jeg ta diskusjonen.

  Det er nok ikke mediablokade, det ble skrevet spalte opp og spalte ned i flere medier før jul. På den ene siden så genererer det nå ikke klikk lenger noe som gjør at kommersielle media ikke dekker dette. Statsfinansierte kanaler som NRK kan heller ikke sette av for mye plass til slikt ser det ut som. spesielt etter at delen som handlet om drivstoffpriser for vanlige folk ble løst. Og det var rampen som ble igjen.
  At politiet har brukt svært mye unødvendig vold er nok ganske utvilsomt, problemet til media er at om de finner ledere for fraksjoner innen de gule vestene så er de ofte av typen som ønsker militærdiktatur og andre absurde ting.

  Selv ikke høyrevridde britiske og Amerikanske medier bruker tid på dette nå. Det som er tilbake er Sputnik og RT. Tror også statsmedia i Tyrkia er svært bekymret for demonstrantene.

  Om man kan stole på media er svært vanskelig, VG er ett godt eksempel på problemet med media. De har pupp og bilstoff som gjør VG til en økonomisk maskin, dette brukes til å finansiere virkelig nyhetsjournalistikk slik som graving i Jemen. Problemet er at det kanskje er 150 som leser saken om Jemen.
  NRK er NRK, de er mye bedre enn de var for 10 år siden, de klarer fortsatt å lire av seg mye rart. Deres dekning av "venstre" ekstremister er som regel slapp som pudding. Brexit dekkes også på en svært rar måte, som om journalistene deres bare leser Guardian og BBC og deretter synser selv.
  Når de har dekket eksempelvis IS så er de langt bedre.

  Popular Front er Jake Hanrahans prosjekt, det kommer flere til ser det ut som, men det er han som kjører alt alene.
  Jeg skal ikke påstå å kjenne han personlig, men vi korresponderer av og til.
  Det hender jeg gir noen kroner til prosjektet hans fordi han genuint går inn for å snakke med folk han ikke liker, og er sterkt uenig med.
  Podcastene hans er veldig bra.
  Det sagt så er han langt ut på venstresiden, kanskje anarkist for alt jeg vet. Når noen i verden går ut på gata for å sloss med politiet så velger han alltid demonstrantenes side.
  Som alle andre på ytre venstre så er Marcon selve hatobjektet og de som da er i mot han får en sjanse.
  Når Jake stakk innom Paris før Jul så var det på høyden av styrken på gule vester. Før vanlig folk dro hjem, og ytre høyre og ytre venstre tok over og gjorde det om til ren vandalisme.
  Jake har ikke jobbet noe spesielt videre med dette, jeg skal love deg at han hadde gått på det som en terrier om det ar noe mer en den sedvanlige franske polititradisjonen med å denge folk uavhengig av om de fortjener det eller ikke.

  Frankrike er et land som er svært forskjellig fra oss, og har problemer som nesten kan strekkes tilbake til Ludvik den 14. Se på et kart over veier og jernbane i Frankrike kontra Tyskland og du ser hvordan alt handler om Paris i det ene landet mens, Berlin er en uproduktiv kladd i det andre. Derfor så kan den jevne tysker få en jobb med lav lønn og leve av den ute i delstatene, og derfor ikke føle behov for å protestere.
  Franske borgere må jobbe for like lave lønninger, reise langt for disse og se at verdiene de genererer forsvinner inn til keiseren i Paris.

  Franskmennene har alltid gått ut i gatene for å demonstrere, de har også alltid blitt denga opp av politiet. Mens Keiseren sitter i sitt gullpalass, uavhengig om han het Napoleon 3., De Gaulle, Mitterrand, eller Macron.

  Ja og det med å demonstrere med tildekket ansikt er heller ikke lov i Norge.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Spørsmålet mitt er uansett, er det "mediablokade" eller er det bare "konspirasjoner", hvis jeg ikke kan poste om det her uten å få kappet av meg hodet, så får det så være.

  Hvilke nyhetshus/kanaler er til å stole på, som forteller det man trenger å vite, vet jeg ikke. Jeg føler meg trygg på det meste NRK skriver, men en del utenrikssaker blir det ikke publisert så mye om. Hva USA gjør og Brexit leveres det i metervis av sider av. Krise i Venezuela, hva Nord-Korea gjør. Flotte artikkler, men jeg biter meg merke i at jeg hører lite til disse gule vestene fra annet en "alternative kilder".
  Jeg har ikke gått beint fram og sagt jeg kommer med fakta, jeg prøvde en spørrende tone på mitt forrige innlegg; men tekst kan tolkes fritt.

  Jeg skal oppsummere hva jeg synes er fint med forum: Dersom en ikke vet, kan en spørre, helst med et ordentlig svar, og gjerne bli rettledet til kjernen av saken.

  For eksempel denne youtube-videoen er postet av Popular Front med emneknagg yellowvest.
  https://youtu.be/CzLupXfhSTg
  De kaller seg selv særs uavhengig konflikt journalister.
  Og da igjen kan ikke jeg alltid tolke alt alene, da poster jeg det her, klønete fra mobil, for å finne ut mer: For jeg er nyskjerrig på hva som er sant.

  At det er de med gule vester som protesterer for å få bedre villkår, såpass forstår jeg. Det samme gjelder de som herjer og lager kvalm, fordi de kan; ref denne demonsteasjonsvideoen her, ilagt Prodigy https://youtu.be/DN-IpX7P4sA

  Her har Taranis News over en time med klipp fra demonstrasjoner og anti-riot arbeid. Jeg ser jo at politiet har jævlig mye jobb og at det ikke kan pjuskes med de som kaster fyrverkeri, glass og metal, eller kaster tilbake CS-gass https://youtu.be/I7OfCTlWg3c

  Desverre så drar disse andre nyhetskildene frem saker og griner over småtterier. For eksempel ønsket Frankrike å sette forbud mot å bære maske under demonsteasjon, og forbud for enkelte å delta i demonstrasjonene. Dette ble det ramaskrik om, i alternative medier vel og merke, fordi det var krenking av yttringsfriheten og da kunne ikke "ærlige folke" demonstrere uten å bli rammet av tåregasse... (Man blir matt av alt) https://www.bbc.com/news/world-europe-47070263 Det ble uansett ikke mye skriving om, og de har fortsatt på seg masker.

  Det som så vidt ble nevnt her i Norge var dette:
  https://www.theguardian.com/world/20...ver-high-taxes

  Notre dam brant ned, og de donerte Milliarder, de som demonstrere får ingenting.

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Har du røyka eller?
  Franske versjonen av infowars.
  Linker til antiwax og hele pakka.

  De 7000 "soldatene" er gendarmerie. De har skutt demonstranter siden de ble opprettet.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Det postes en del på alternative SoMe og det er vanskelig å vite hvor grensen for sensur er.
  I dette inlegget fra Tumblr beskriver en fransk person hvordan blant annet Hæren har byttet ut RIOT-Politiet. Hvordan de kaster sjokkgranater og røykgranater på barn. Det er flere youtubeklipp, men de er på Fransk.
  Innlegget må kanskje tas med en klype salt, men det er i såfall tragisk om denne sensuren stemmer. (At det er hold i informasjonen, men det kommer ikke frem i vestlig media)

  Det er grafiske bilder

  https://madammoe.tumblr.com/post/184...g-on-my-finals

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post

  Så det er ikke bare i Frankrike man kan drive hærverk og opptøyer.
  Nei, men de har perfeksjonert det til en kunstform.

  Hva om man i stedet for å ha valg hvert femte år heller arrangerte revolusjoner? Så fikk franskmennene utløp for sine voldelige tendenser og kunne herje rundt noen uker, før vinneren opprettet ro og orden for de neste fem årene.

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post

  Hvilken politisk agenda var det disse gule vestene hadde igjen?
  Gjenvelge Marcon?

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Den slags opptøyer har vi da hatt i Oslo og, til og med nevnt på engelsk Wikipedia: 2008–09 Oslo riots. For ikke å snakke om opptøyene i Oslo natt til 1. mai i 1979, 1980 og 1981! Ut på dagen 1. mai fikk jeg tårer i øynene utendørs på Majorstuen stasjon på grunn av CS-gass som hadde spredd seg i tunnelen fra Nationaltheatret stasjon om kvelden. Se Da tåregassen hang over Oslo sentrum natt til 1. mai.

  Så det er ikke bare i Frankrike man kan drive hærverk og opptøyer.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  [QUOTE=mailman;1327398]Det begynte som en protest mot økte avgifter på bensin/diesel,men utviklet seg etterhvert som folk utvidet protestrepetoaret til å innkludere prisennivået på alt de ikke hadde råd til,samt en hel del som mente at det var for lenge siden sist revolusjon.[/QUOTE Rittmester: ;-)

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Ja, 91 butikker i Paris sentrum plyndret, vandalisert eller brent, leser jeg.

  Hvilken politisk agenda var det disse gule vestene hadde igjen?

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  https://www.nrk.no/urix/5000-politif...int-1.14477163
  Informativ overskrift følger:
  "5000 politifolk klarte ikke stanse bråket i Paris – Byens ordfører er sint"  Det går mer og mer ut i hærverk, og mindre fra demonstrasjoner.
  Vi får vente og se.

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  Og så lenge folk bare demonstrerer i helgene er det ikke en protestbevegelse, det er en hobby.
  Høhø.

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Alltid kult når kommunister blir sinna.

  At Franskmenn kaster stein og klager på staten er en nasjonal tradisjon de har hatt siden 1792. Så lenge jeg kan huske har det vært nyhetsoppslag som viser folk fra den franske landsbygda som sprer kumøkk på rådhuset og stenger motorveier.

  De gule vestene som startet som et opprør blant folk på bygda har nå blitt tatt over av ytre venstre og ytre høyre (Hver helg er det masseslagsmål der begge parter har gul vest på). Og så lenge folk bare demonstrerer i helgene er det ikke en protestbevegelse, det er en hobby.


  At Macron er upopulær er også i takt med Franske tradisjoner, han er faktisk mer populær enn tidligere Franske presidenter.
  Er det en som tjener på disse protestene så er det Macron.

  Leave a comment:


 • Signal_m
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  George Chabert er ikke videre nådig i sin dom over Frankrike, når de gule vestene skal forklares.
  Ifølge Frankrikes president Emmanuel Macron prøver Russia Today «å få verden til å tro at Frankrike er Tyrkia eller Egypt». I så fall er den statseide nyhetskanalen svært hensynsfull overfor Frankrike. For den mest nøkterne betegnelsen man kan bruke nå til dags for å betegne Macrons land, er jo «bananrepublikk


  https://www.aftenposten.no/meninger/...George-Chabert

  Leave a comment:


 • Aeliana
  replied
  Sv: Terror i Frankrike - samletråd

  Tidligere i kveld/tirsdag har det vært demonstrasjoner over hele Frankrike for å markere motstand mot den økende antisemittismen.

  https://www.nrk.no/urix/vandalisme-m...sme-1.14438061

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  https://correspondent.afp.com/yellow...gh-syrian-eyes

  Om man følger Norske og Engelskspråklige nyheter så virker de franske protestene som verdens undergang.
  Noen kommer fra en annen del av verden.

  They are Syrians who have seen friends and loved ones die and their hometowns reduced to rubble. Having escaped war, they are now covering violence in a European capital. With a smile.

  The most striking thing is the police. I realize that for French people, this is a lot of violence. Tear gas, stun grenades, non-lethal weapons for crowd control. Hundreds of people arrested. But to us, for the most part, the interactions with police are night and day.


  I mean, they will actually let you into the protest zone if you have a camera! I walked up and said in my broken French that I was a journalist, showed my ID. The cop asked me for the official media card. But I don’t have one yet. So I googled myself on my phone and showed him the pictures that I’ve taken. He was shocked by them, and he let me in right away.
  Fransk Politi er regnet som noen av de mest brutale i Europa.

  I heard a guy shout during the protest: “This is war!.” I chuckled when I heard that. You can imagine what that sounded like to me. This isn’t war, man. I realize it’s more violence than you’re used to. But it’s not war. It’s not even Close.

  Leave a comment:


 • Din_Laban
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Man kan sette dette inn i et strukturelt perspektiv, eller kritisk maktperspektiv. Den franske samfunnsviteren Thomas Piketty forsker på fordelingen av inntekt og formue og hvordan den har utviklet seg over tid, og han påpeker noen forhold som blir mer og mer tydelige i flere vestlige land. Poenget til samfunnsvitere som franskmannen Piketty er at det økonomiske gapet mellom de økonomiske elitene og vanlige folk øker -eller enkelt sagt blir de rikere blir rikere og dagens frihandel og kapitalflyt tjener deres interesser mest, mens velstandsutviklingen går i negativ retning for folk flest. Statsviteren Stein Rokkan uttalte jo som kjent at i demokratiet teller stemmene, men det er ressursene som avgjør hvem som får sin vilje gjennom i kampen om godene i samfunnet.

  Vi lever kanskje en slags økonomisk boble her i landet, men heller ikke her er vi frikoblet fra en slik utvikling. De ledende politiske elitene kan se ut til å ha fått en oppfatning av at liberalistisk frihandel vil skape økt velstand for sine innbyggere, men gapet mellom offentlige leveranser og opparbeidede forventninger ser ut til å fortsette å øke. Mer arbeidsledighet i mange land, innvandring og en stadig økende distanse mellom samfunnets eliter og de som opplever sosial deprivasjon, eller tap av sin velferd og sosiale status, fører til at de opparbeidede forventninger til velstanden uteblir. Sett ut fra et slikt perspektiv kan den rådende økonomiske linjen øke den sosiale og politiske ustabiliteten -noe vi muligens ser konturene av gjennom Brexit, Trump, Ungarn, Frankrike, Italia, Hellas, Spania, osv. Distansen i noen land mellom den økonomiske- og kulturelle elitene er til dels enorm sammenliknet med forholdene i Norden, men også her er det noen liknende tendenser. Det er til viss grad en begrunnet frykt for at den sosiale deprivasjonen, tap av velferd og sosial status vil føre til en svekkelse av demokratiene i Europa og Amerika og fremkalle mer autoritære samfunnskrefter.

  Så kan man kanskje trekke noe av dette i tvil utfra hva slags ideologisk perspektiv og livsanskuelse man selv måtte ha, men velstandsutviklingen i mange land går i negativ retning der USA for tiden kanskje tjener som et godt eksempel:

  http://nymag.com/intelligencer/2018/...n-decades.html

  Leave a comment:


 • 4312
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Fant denne på youtube, litt mer balansert en mye annet i sossiale medier.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Hvem de er, er ikke godt å si. Klassekampen har hatt en artikkelserie om dem, men det ser ut til at det meste er bak betalingsmur, dog er disse åpne: https://www.klassekampen.no/article/...ICLE/181209973 samt https://www.klassekampen.no/article/...ICLE/181209989 gir et vist innblikk.

  Leave a comment:


 • mailman
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike

  Det begynte som en protest mot økte avgifter på bensin/diesel,men utviklet seg etterhvert som folk utvidet protestrepetoaret til å innkludere prisennivået på alt de ikke hadde råd til,samt en hel del som mente at det var for lenge siden sist revolusjon.

  Leave a comment:


 • 4312
  replied
  Opptøyene i Frankrike

  Hva handler egentlig opptøyene om?
  Last edited by Rittmester; DTG 271349B Aug 19, .

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike: bruk av militære styrker

  Grugq...

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike: bruk av militære styrker

  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Ikke direkte terror, men — nå har det kommet frem at presidentkampanjen til Macron har blitt hacket. Det som er spesielt er at dette skal ha skjedd for flere uker siden, men ble offentliggjort bare minutter før den lovpålagte slutten på valgkampen. Dette gjør at Le Pens folk ikke gis mulighet til å svare. Og hvem sto egentlig bak? Her har franske velgere mye å spekulere over før de går til valgurnene.
  https://medium.com/@thegrugq/a-list-...s-3698906d8836

  The grugw om det tekniske rundt gjenomføringen.
  Han er en halvskummel gråsone hacker som kan sine saker.


  https://hackernoon.com/analyzing-a-c...r-22553abb038b

  Det sies at Marcon kampanjen drev med mottiltak, sannhetsgehalten er litt difus men, god gjennomgang.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Opptøyene i Frankrike: bruk av militære styrker

  Ikke direkte terror, men — nå har det kommet frem at presidentkampanjen til Macron har blitt hacket. Det som er spesielt er at dette skal ha skjedd for flere uker siden, men ble offentliggjort bare minutter før den lovpålagte slutten på valgkampen. Dette gjør at Le Pens folk ikke gis mulighet til å svare. Og hvem sto egentlig bak? Her har franske velgere mye å spekulere over før de går til valgurnene.

  Leave a comment:

Fremhevede emner

Collapse
 

Forsvarets jobbsøkerregister

Militær kompetanse tar lang tid å skape og koster forsvaret masse. I løpet av de siste 4 årene så har det vært gjort test på et jobbsøkeregister. Disse testene har vært vellykket og rulles nå ut i større skala. Ønsker du deg tilbake i Forsvaret igjen så er det bare å registrere seg.https://forsvaret.no/jobb-i-forsvaret/jobbregister...
 

Sikkerhetsloven


(Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
 

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

...
 

COVID-19 virusutbrudd

En ny type coronavirus som nå sprer seg i Kina.

Det ble først oppdaget i midten av desember i millionbyen Wuhan i sentral-Kina. Viruset tilhører coronavirus-familien, men dette er en helt ny variant som ikke er oppdaget tidligere. Det finnes forskjellige typer coronavirus innenfor denne familien, men denne genetiske koden ligner mest på SARS av de vi kjenner til.
Mest sannsynlig...
 

Fokus: Militærmisjonen i Brussel (MMB)

Forsvaret i NATO

Norge har en egen delegasjon ved NATOs hovedkvarter i Brussel, NORDEL, som ledes av en ambassadør. NATO-ambassadøren er Norges faste representant til NATOs Råd. Utenriksministeren møter vanligvis i Rådet to ganger i året.

Forsvarsdepartementet er representert i NORDEL med en forsvarsråd.

Politiske avgjørelser i rent militære saker treffes i komiteen...
 

Fokus: Etterretningstjenesten


Etterretningstjenesten


Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
 

Generell nyhetstråd om Forsvarets sanitet

NATO har en flernasjonalt militært sykehus i Kabul, der flere land bidrar med personell og midler. Fra neste år vil Norge bidra med om lag 35 personer til sykehuset. Av disse skal de fleste lede, organisere og drifte sykehuset, mens et mindre antall personer inngår i et kirurgisk team.

https://www.regjeringen.no/no/aktuel...tan/id2680324/
 

Fokus: Forsvarets logistikkorganisasjon

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) er en selvstendig driftsenhet i Forsvaret.


FLO har ansvaret for forsyning til Forsvaret, herunder forsyningslagre, driftsanskaffelser, distribusjon og transportkontroll. I tillegg har FLO de verkstedene i Forsvaret som utfører tungt vedlikehold mot alt fra Sjøforsvarets fartøyer til Hærens og Heimevernets stridsvogner, kjøretøy og våpen, i...
 

Tema: Forsvarets ledelse og fellesinstitusjoner

I går ble viseadmiral Elisabeth Natvig innsatt som ny sjef for Forsvarsstaben, og nr 2 i Forsvaret.

https://forsvaret.no/aktuelt/natvig_ny_sjeffst...

Donasjoner

Collapse
Working...
X