Google

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: USA - Forsvar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Fokus: USA - Strategi og operasjoner

  David Berger i USMC staker ut en ny kurs (returnerer til gammel) og vil flytte fokus fra de siste tiårs «am. landmakt nr 2» og COIN og tilbake til store amfibieoperasjoner. Den økende trusselen fra Kina trekkes frem som hovedårsak.

  https://warontherocks.com/2019/10/a-...ther-services/
  Aldri mer 13

  Kommentér


  • Sv: Fokus: USA - Strategi og operasjoner

   USA planlegger den største deployeringsøvelsen til Europa på 25 år.

   I april-mai øver 37 000 soldater i 10 land, ca 20 000 av dem skal deployere fra USA. US Army stiller en divisjonskommando, tre panserbrigader, en artilleribrigade og en forsyningsbrigade. I tillegg kommer bidrag fra USAF, US Navy of USMC.

   Forflytning av personell og materiell starter i februar.

   https://www.eur.army.mil/Newsroom/Re...ticle/1981905/
   "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
   - Dmitrij Boltenkov

   Kommentér


   • Den amerikanske ambassaden i Bagdad ble nyttårsaften utsatt for et angrep fra en militsgruppe. Demonstrantene satte fyr på amerikanske flagg og hengte opp gule flagg tilhørende militsen Hizbollah-brigadene (Kataeb Hizbollah).

    Dette førte naturligvis til et svar fra USA:

    A detachment of approximately 100 Marines with the Special Purpose Marine Air-Ground Task Forces Crisis Response — Central Command inserted into the US embassy using V-22 Osprey aircraft. In addition to the Marines, US Army AH-64 Apache attack helicopters from 1st Battalion, 227th Aviation Regiment, 34th Combat Aviation Brigade, conducted shows of force and presence patrols.

    https://www.funker530.com/marines-ap...bassy-baghdad/
    Odd objects attract fire. You are odd.

    Kommentér


    • Trump tweetet den nye logoen til Space Force nylig, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

     Spesielt likheten med Star Treks Starfleet logo.

     Screenshot_20200125-063659_Facebook.jpg
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • Man kan også ane slektskap med logoen til US Air Force Space Command
      All animals are equal, but some animals are more equal than others.

      Kommentér


      • Legger denne her, selv om det er Midt Østen tema. Godt skrevet om USAs involvering og mangel på langsiktige strategier


       https://www.theatlantic.com/politics...t-iraq/605299/
       mathematical analysis does not matter in high risk decision making

       Kommentér


       • USA har opphevet moratorium på produksjon og anskaffelse av landminer, samt åpnet opp for bruk av disse utenfor Koreahalvøya. USA har som kjent ikke skrevet under landminetraktaten fra 1997, og det eksisterende moratoriumet ble innført av Obama i 2014.
        https://www.vox.com/2020/1/30/211150...ma-state-cable

        Kommentér


        • Første kvinne noensinne er i ferd med å fullføre treningen i Special Forces: https://www.nytimes.com/2020/02/25/u...en-berets.html
         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

         Kommentér


         • Tja. Ikke helt riktig. Det var en kvinnelig offiser som gikk igjennom treningen på tidlig 80-tallet. (Jeg kjente en som gikk kurset sammen med henne og han fortalte at hun var fullstendig ubrukelig - på den avsluttende Robin Sage-øvelsen så måtte de bære henne innimellom). Instruktørene ville naturlig nok kaste henne ut. Men hun gikk til domstolene som visstnok beordret Specal Warfare Center til si hun hadde bestått kurset. Men hun tjenstegjorde aldri som special forces offiser.
          There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

          Kommentér


          • Etter at US Army faset ut OH-58 Kiowa i 2017 ble det startet et program for å utvikle en etterfølger:

           Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) program

           Nå har man kommet frem til to finalister:

           Sikorsky S-97 Raider og Bell 360 Invictus.

           I 2023 vil man bestemme seg for hvilket helikopter som går videre, og innfasing er planlagt påbegynt i 2028.

           https://www.janes.com/article/95110/...a-cp-programme
           Odd objects attract fire. You are odd.

           Kommentér


           • Hangarskipskaptein som varslet om koronautbrudd fikk sparken.

            Han reiste tvil om marinens kampevne, ifølge den amerikanske marinesjefen.

            https://forsvaretsforum.no/sjo-usa-u...sparken/120268
            Last edited by Znuddel; DTG 041647 Apr 20, .
            Odd objects attract fire. You are odd.

            Kommentér


            • Tror det er noe ved "Løs oppdraget og ta vare på folkene dine" som den amerikanske marineledelsen her har misforstått.

             Har selv lest brevet som ble lekket, og det første den nå avløste Sjef USS THEODORE ROOSEVELT (Sj TR) sier i klartekst er "hvis behovet oppstår laster vi opp alle syke og seiler ut for å løse oppdrag som gis og dreper de som kødder med USA. MEN, vi er per tid ikke i krig, og det er derfor meningsløst å risikere liv unødig." Sj TR sender dette videre til høyere sjefer i et desperat håp om å få hjelp til å hindre ytterligere smitte, og det er sannsynligvis noen i en høyere stab som lekker dette til mediene.

             At Sj TR prioriterer å ta vare på sine folk er åpenbart ikke greit for amerikanske admiraler som virker mest opptatte av hvordan få sin neste stjerne på skuldra, ei heller den fungerende marineministeren, som det allerede før denne fadesen ikke var ventet å få fortsette i jobben (den er visst holdt av til USAs nåværende ambassadør til Norge). Resultat: det amerikanerne uironisk kaller "exploding command pips", og Sj TR fratas kommando.

             Her ser vi for øvrig besetningen på USS THEODORE ROOSEVELT sin avskjed til sin tidligere skipssjef når han går i land etter å ha blitt avløst: https://www.reddit.com/r/navy/commen...osevelt_cvn71/

             Kommentér


             • Dette minner meg om at jeg en gang i 2007 hadde gleden av å spise middag med "Buzz" Aldrin. Det han for en stor del snakket om var hans dårlige følelser overfor US Navy. Selv var han jo offiser i US Air Force, men offisersutdannelsen hadde han fra West Point, hærens krigsskole, før US Air Force fikk egen offisersutdannelse. Han sa det var en grunn til at så stor andel på de første kullene av astronauter var flyvere fra US Navy, enda flymiljøet i US Air Force var så mye større. "Som offiser i US Army eller US Air Force lærer du å ta vare på de under deg, som offiser i US Navy lærer du å ta vare på de over deg", sa han.
              At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

              Kommentér


              • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
               Hangarskipskaptein som varslet om koronautbrudd fikk sparken.

               Han reiste tvil om marinens kampevne, ifølge den amerikanske marinesjefen.

               https://forsvaretsforum.no/sjo-usa-u...sparken/120268
               USAs fungerende marineminister Thomas Modly trakk seg tirsdag, etter at han kom med nedsettende kommentarer om den avsatte kapteinen på hangarskipet USS «Theodore Roosevelt»:
               USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein
               All animals are equal, but some animals are more equal than others.

               Kommentér


               • Det er nok verre enn at forhenværende marineminister Thomas Modly kom med nedsettende kommentarer om kommandør Crozier.

                Han reiste nemlig ens ærend fra Washington D.C. til Guam, embarkerte USS THEODORE ROOSEVELT, og gikk direkte på 1MC (calling-anlegget ombord som høres over hele fartøyet) og holdt en femten minutters tirade om kommandør Crozier. Denne tiraden gikk blant annet ut på hvordan kommandør Crozier var "for dum og for naiv" til å kunne ha klart å blitt skipssjef på et hangarskip; om hvor dumme besetningen var for å være glad i skipssjefen sin og at de ikke var pålagt å være glad i sjefen sin; og at Crozier hadde forrådt (!!!) USA ved å sende dette brevet til sin høyere myndighet.

                Videre ble besetningen direkte fortalt at deres personlige helse og velferd ikke var en prioritet for høyere ledelse så lenge oppdraget ble løst ("You are under no obligation to expect anything from your leaders other than to treat you fairly and to put the mission of the ship first. Because its the mission of the ship that matters".- direkte uredigert sitat fra marineminister Modlys tale).

                Det ble også henvist til at USA teknisk sett ikke var i krig, slik Crozier påpekte, men dette var irrelevant fordi "Kina sa ikke sannheten" -- ser ikke helt den koblingen, men greit nok. Videre kom det sleivspark fra marineministeren mot demokratenes presidentkandidat Joe Biden, og i avslutning fikk besetningen beskjed om å tie stille og gjøre som de fikk beskjed om av høyere myndighet.

                Hele talen ble tatt opp av forbløffede og etter hvert forbannede besetningsmedlemmer ombord THEODORE ROOSEVELT og lastet opp på Internett etter forholdsvis kort tid, noe dere kan høre selv her. Dersom dere ikke ønsker å bruke et kvarter på å høre dette kan talen leses her.

                Marineminister Modly debarkerte THEODORE ROOSEVELT og reiste tilbake til Washington umiddelbart etter å ha holdt talen uten å ta seg tid til å hilse på besetningen eller noe som helst annet en forventer at høytstående politiske ledere skal gjøre når de er på besøk, noe som sikkert var like greit.

                Å si at denne talen hadde en negativ påvirkning på den allerede nedbrutte stemningen ombord THEODORE ROOSEVELT er vel årets underdrivelse, og det var etter sigende direkte mytteristemning ombord etter denne talen. Den dårlige stemningen har etter sigende på sosiale medier spredd seg som ild i tørt gress gjennom rekkene i hele US Navy, og videre til de andre våpengrenene.

                Marineministeren gikk først ut og forsvarte talen og at han sto ved hvert et ord han hadde sagt, før han noen timer senere (angivelig etter å ha fått direkte ordre fra forsvarsminister Esper om å be om unnskyldning) begynte å ro. Først ved å delvis moderere seg, så ved å be Crozier om unnskyldning for at han kalte han dum (men ellers sto han for alt han hadde sagt), før han til slutt leverte inn oppsigelsen sin til forsvarsminister Esper som umiddelbart innvilget oppsigelsen.

                Dette er en PR-katastrofe for USAs militærpolitiske ledelse, selv om Esper har gått ut og sagt at det ikke kommer til å fattes noen eventuelle tiltak mot kommandør Crozier før en grundig og transparent granskning har blitt gjennomført.

                Kommandør Crozier er per tid administrativt overført til staben for Stillehavsflåtens Marineflyvåpen (høyere hovedkvarter for Stillehavsflåtens hangarskipstyrker) inntil en granskning har blitt gjennomført, men sitter per tid i isolat på Guam da han har fått påvist CoVid-19. Akkurat slik han varslet i brevet som ble sendt for en uke siden at kom til å skje hvis det ikke ble tatt grep. I følge rapportering i åpne kilder datert 07 April 2020 er ca 2000 av USS THEODORE ROOSEVELTs besetning på ca 4800 menn og kvinner satt i isolat på land på Guam, der 173 har testet positivt for CoVid-19, inkludert kommandør Crozier.

                En rekke pensjonerte admiraler har gått ut og offentlig støttet kommandør Crozier, inkludert tidligere forsvarssjef (Chairman of the Joint Chiefs of Staff) admiral Mike Mullen.

                Kommentér


                • Synd Marineministeren ikke fikk en innføring i hvordan katapulten virker.
                 When in doubt,empty your magazine.

                 Kommentér


                 • Lockheed Martin Skunk Works skal oppgradere 30 U-2S.

                  ockheed Martin er tildelt en kontrakt verdt rundt en halv milliard kroner for å installere ny avionikk, som er klargjort for ny teknologi etter hvert som den blir tilgjengelig, samt ny cockpitinstrumentering, meldte produsenten i påska.

                  I tillegg blir flyene tilpasset flyvåpenets «open mission systems»-standard (OMS) slik at U-2-flåten kan integreres med resten av det amerikanske forsvarets systemer i alle domener og dele data med disse. Arbeidet skal utføres av Lockheed Martins velkjente utviklingsavdeling Skunk Works, og de første flyene skal være ferdigstilt i løpet av to år.

                  https://www.tu.no/artikler/ikke-for-...-ar-til/489839

                  https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_U-2

                  u-2 diagram-01.jpg.pc-adaptive.1280.medium.1050x756.jpg
                  Odd objects attract fire. You are odd.

                  Kommentér


                  • U.S. Navy har valgt et italiensk design på sine nye missilfregatter:

                   https://www.thedrive.com/the-war-zon...issile-frigate
                   Odd objects attract fire. You are odd.

                   Kommentér


                   • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
                    Fincantieri eier som kjent også den norske VARD gruppen som består av både verft, skipsdesign og diverse systemleverandører.

                    Man skal ikke se bort i fra at «noen» nå ser sitt snitt til å fornorske en utenlandsk fregattløsning på hullet etterlatt av HING ved å spille på ferdigstillelse i Norge og håndtering gjennom VARD.

                    Den løsningen vil bli like norsk som en Leo importert av BO Steen....
                    Artillery is the God of War

                    Kommentér


                    • En F-15C fra USAF har styrtet i Nordsjøen nordøst for Norwich.

                     https://theaviationist.com/2020/06/1...tatus-unknown/
                     Odd objects attract fire. You are odd.

                     Kommentér


                     • Kvinnelig soldat har bestått SFQC tidligere denne uken og ligger an til å bli første operative kvinne i Special Forces.

                      https://sofrep.com/news/exclusive-wo...rces-training/
                      Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                      Kommentér


                      • Amerikansk soldat risikerer livstidsdom etter forsøk på å få egen enhet angrepet.

                       En amerikansk soldat med bånd til nynazister risikerer livstid for å ha forsøkt å få islamister til å angripe enheten hans i Tyrkia.

                       https://www.bt.no/nyheter/utenriks/i...-faa-egen-enhe
                       Odd objects attract fire. You are odd.

                       Kommentér


                       • USAF har fått en ny bombe i arsenalet sitt:

                        GBU-53/B Stormbreaker.

                        https://en.m.wikipedia.org/wiki/GBU-53/B_StormBreaker

                        https://www.popularmechanics.com/mil...m=social-media
                        Odd objects attract fire. You are odd.

                        Kommentér


                        • Ikke bare USAF, men også US Navy.

                         Det er en feil i artikkelen:

                         Stormbreaker was developed from the original Small Diameter Bomb, which is too bulky to fit in the internal weapons bays of the F-22 Raptor and F-35 Joint Strike Fighter.
                         Den opprinnelige "Small Diameter Bomb", GBU39/B passer helt fint internt både i F-22 og F-35. Den har imidlertid "bare" treghets- og GPS-styring, og er slik ikke brukbar mot bevegelige mål, slik som Stormbreaker/GBU53/B kan med kombinert treghet/GPS, laser, bildedannende IR-søker og mm-radar.

                         Mulig at det er en sammenblanding med trøbbelet under utviklingen av SDB ii (det opprinnelige navnet på Stormbreaker). Artikkelen her har en god oversikt over de to ulike bombene: https://www.thedrive.com/the-war-zon...vital-new-bomb
                         "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
                         - Dmitrij Boltenkov

                         Kommentér


                         • Det er vel ikke utenkelig at denne kommer i det norske arsenalet etterhvert? Kan vel også være aktuell på GLSDB hvis det blir kjøpt inn av noen.

                          Kommentér


                          • Stormbreaker hadde vært et supert supplement til resten av arsenalet til Norges F-35. Men de koster flesk, ca 200 000$ stykket, eller fem ganger så mye som en GBU39/B.

                           https://www.thedrive.com/the-war-zon...-actually-cost

                           Hvis alternativet er JSM så er det muligens "økonomi" i det.

                           GLSDB er et samarbeidsprosjekt mellom Boeing og Saab, så jeg er usikker på hvordan det vil bli å få integrert Raytheon-produktet Stormbreaker på den. Selv om begge bombene skal bruke samme Interface mot fly og har noenlunde lik formfaktor. Men det er klart det hadde vært fint med et system hvor en salve fra tre skyts kunne rasert en bataljon på marsj.
                           "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
                           - Dmitrij Boltenkov

                           Kommentér


                           • En F-16C styrtet under rutinetrening i USA.

                            https://theaviationist.com/2020/07/0...nce=219f6fdca2
                            Odd objects attract fire. You are odd.

                            Kommentér


                            • En kvinnelig soldat har vært savnet fra Fort Hood siden april, men nylig ble restene av henne funnet et stykke unna basen.

                             Slik det ser ut nå har hun blitt drept av en medsoldat inne på basen, forsøkt brent opp, før hun ble partert med machete.

                             Den antatte gjerningsmannen begikk selvmord da han ble etterlyst av politiet, mens en kvinnelig medhjelper er arrestert.

                             Familien til offeret har sagt at hun ble seksuelt trakkasert av en overordnet, og de tror drapsmannen var denne personen.

                             https://www.armytimes.com/news/your-...attorney-says/
                             Odd objects attract fire. You are odd.

                             Kommentér


                             • Artikkel om Wake Islands strategiske plassering i en eventuell konflikt med Kina, og om modernisering/utbygging av infrastrukturen på øyen.

                              https://www.thedrive.com/the-war-zon...-pacific-fight

                              Odd objects attract fire. You are odd.

                              Kommentér


                              • Navy to add laser weapons to at least even more ships in the next three years.

                               The laser dazzlers will help protect ships from certain kinds of attacks and shield them from surveillance from other ships, aircraft, and drones.

                               https://www.thedrive.com/the-war-zon...xt-three-years

                               https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Dewey_(DDG-105)                               Odd objects attract fire. You are odd.

                               Kommentér

                               Fremhevede emner

                               Collapse
                                

                               Sjøforsvarets organisering

                               Har kopiert inn noen innlegg fra tematråden om Sjøforsvaret inn her.
                                

                               Sikkerhetsloven


                               (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                               Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                               Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                                

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                               https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                               ...
                                

                               Fokus: Etterretningstjenesten


                               Etterretningstjenesten


                               Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

                               Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
                                

                               Fokus: Ubåttjenesten

                               Oppretter egen tråd for Ubåttjenesten.

                               Generelle ubåtnyheter postes her: https://milforum.net/forum/fagforum-...%A5t-tr%C3%A5d

                               Nyheter om våre fremtidige ubåter postes her: https://milforum.net/forum/fagforum-...er-212-klassen
                                

                               100 ÅR ETTER

                               100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
                                

                               Fokus: Kystvakten

                               Kystvakten - En tråd for å samle informasjon og nyheter om Norges Kystvakt.                               Fra Forsvaret.no
                               Historien: (fra Marinemuseet) Før 1905 var oppsynstoktene noe sporadisk, men den industrielle utvikling forårsaket at ekspedisjonene og toktene kom inn under mer faste former. Engelske trålere gjorde seg bemerket i de Nord Norske fa...
                                

                               Et nytt forsvarskonsept?

                               I to artikler Sverre Diesen har hatt i Norsk Militært Tidsskrift avslutter den tidligere forsvarssjefen med å etterlyse et nytt, helhetlig forsvarskonsept for landet. Et komplett, detaljert konsept vil helt sikkert være gradert, men det forhindrer oss ikke i å føre en overordnet diskusjon her. I og med at jeg regner med at Diesen har tilgang til relevant gradert materiale, og han altså etterlyser...
                                

                               Fokus: Kystjegerkommandoen (KJK)

                               Oppretter en egen tråd om avdelingen for aktuelle nyheter og diskusjoner.
                                

                               NSM: Årlig risikovurdering


                               Ole Gunnar Onsøien
                               NTB scanpix

                               – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                               Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                               – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
                                

                               Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering                               Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
                               http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

                               Rapporten dekker hovedpunktene:
                               Kode:
                                 Globale utviklingstrekk
                                 Nordområdene / Arktis
                                 Russland
                                 Afghanistan
                                 Pakistan
                                 Kina
                                 Midtøsten og Nord-Afrika
                                 Iran
                                 Sudan
                                 Somalia
                                 Terrorisme
                                 Spredning av
                               ...
                                

                               Fokus: KNM Maud logistikkfartøy

                               Regjeringen vil styrke Sjøforsvaret

                               Regjeringen vil anskaffe et nytt logistikk- og støttefartøy til Sjøforsvaret. Fartøyet forventes å være tilgjengelig for Sjøforsvaret fra 2014. Kostnadsrammen for totalprosjektet er 1 550 mill. kroner. Regjeringen har i dag lagt frem St.prp. nr. 70 (2008-2009) – ”Om investeringar i Forsvaret” der dette prosjektet inngår.

                               http://www.mil.no/start/aktuelt/pressem...
                                

                               Fokus: Skjold-klassen kystkorvetter

                               Skjold-klassen: Lengde: 47.5 m bredde:13.5 største høyde: 15 m Deplasement: 273 tonn rekkevidde: 800 nm ved 40-45 knop. Hva er rekkevidden ved lavere hastighet? Jeg ville tro den kan være en smule lengre? Dette er kanskje klassifisert info siden jeg ikke har funnet det noensteder? Hvis jeg har regnet riktig så blir "payload fraction" såvidt under 15% -- er det noen som vet hva den var for Hau...
                                

                               Naval Strike Missile (NSM)

                               Jeg ble litt overrasket over ikke å finne en tråd dedikert til NSM/JSM på milforum!

                               Etter min mening det mest spennende og banebrytende som skjer innen norsk forsvars-industri idag -- det er vel verdt en egen tråd?

                               Noen "basic facts" (som nok er kjent for de fleste her...):

                               http://www.kongsberg.com/eng/kda/pro...G/KDA/Products...

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X