Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Geopolitiske konsekvenser av en mulig oljekrise.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Geopolitiske konsekvenser av en mulig oljekrise.

  http://www.permaculture.org.au/files...Study%20EN.pdf

  Denne tyske rapport drøfter risiko for en oljekrise og konsekvenser av dette. Hvilke konsekvenser kan vi se for oss at dette vil ha for Norge, og vår sikkerhetspolitikk?

  Lender som ikke er selvforsynnende av olje vil ha økt fokus på å sikre seg langsiktige leveranser til priser som dem kan leve med.

  Virkemidler for å nå dette kan teoretiskt være i hele skalaen fra "vennlig" partnerskap til krigshandlinger.
  Minsk, det nye Utopia

 • #2
  Vi er ikke blant de som går sist tom for olje (slik reservene og utvinningstakt ser ut nå), så for vår del er dette først og fremst en priskarusell hvor vi får mest gevinst. Dette er nok en mye større trussel for utvikling i en del utviklingsland - og sikkerhet i de land som har oljereserver som ser ut til å være blant de siste som blir tømt samt svak styring.

  Så for vår del er ikke jeg veldig bekymret. Geopolitisk er dette en svært viktig en, og et selvstendig argument for å gjøre noe med vår avhengighet av fossil energi.
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • #3
   Tja, hvis vi er så (u)heldige å finne store mengder olje i nordområdene så kan vi kanskje oppleve ubehagelig mye oppmerksomhet fra oljetørste stormakter.

   Kommentér


   • #4
    Et tema som ligger mitt hjerte nært. Jeg finner den grunnleggende logikken bak peak oil tilsynelatende uangripelig, og det handler i det perspektivet mest om hvor fort det vil gå, og hva verdenssamfunnet kan finne på for å bli mindre avhengig av olje. Sverige gjør mye bra på dette feltet, med deres Oljeuavhengighet i 2020 visjon.

    For Norge i et mikroperspektiv, så er jo alt fryd og gammen i overskuelig fremtid. Russland er selvforsynt, og det er ikke veldig sannsynlig at våre NATO-naboer vil ta seg til rette med makt når vi selvfølgelig er villig til å selge dem all den olje vi bare klarer å få opp. De vet jo godt at det er vi selv som har ekspertisen vår på å få oljen opp, så de har lite eller ingenting å vinne på å kjøre på med noen fiendtlig politikk her.

    Kommentér

    Annonse i emne

    Collapse

    Donasjoner

    Collapse
    Working...
    X