Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Geopolitiske konsekvenser av en mulig oljekrise.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Geopolitiske konsekvenser av en mulig oljekrise.

  http://www.permaculture.org.au/files...Study%20EN.pdf

  Denne tyske rapport drøfter risiko for en oljekrise og konsekvenser av dette. Hvilke konsekvenser kan vi se for oss at dette vil ha for Norge, og vår sikkerhetspolitikk?

  Lender som ikke er selvforsynnende av olje vil ha økt fokus på å sikre seg langsiktige leveranser til priser som dem kan leve med.

  Virkemidler for å nå dette kan teoretiskt være i hele skalaen fra "vennlig" partnerskap til krigshandlinger.
  Minsk, det nye Utopia

 • #2
  Vi er ikke blant de som går sist tom for olje (slik reservene og utvinningstakt ser ut nå), så for vår del er dette først og fremst en priskarusell hvor vi får mest gevinst. Dette er nok en mye større trussel for utvikling i en del utviklingsland - og sikkerhet i de land som har oljereserver som ser ut til å være blant de siste som blir tømt samt svak styring.

  Så for vår del er ikke jeg veldig bekymret. Geopolitisk er dette en svært viktig en, og et selvstendig argument for å gjøre noe med vår avhengighet av fossil energi.
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • #3
   Tja, hvis vi er så (u)heldige å finne store mengder olje i nordområdene så kan vi kanskje oppleve ubehagelig mye oppmerksomhet fra oljetørste stormakter.

   Kommentér


   • #4
    Et tema som ligger mitt hjerte nært. Jeg finner den grunnleggende logikken bak peak oil tilsynelatende uangripelig, og det handler i det perspektivet mest om hvor fort det vil gå, og hva verdenssamfunnet kan finne på for å bli mindre avhengig av olje. Sverige gjør mye bra på dette feltet, med deres Oljeuavhengighet i 2020 visjon.

    For Norge i et mikroperspektiv, så er jo alt fryd og gammen i overskuelig fremtid. Russland er selvforsynt, og det er ikke veldig sannsynlig at våre NATO-naboer vil ta seg til rette med makt når vi selvfølgelig er villig til å selge dem all den olje vi bare klarer å få opp. De vet jo godt at det er vi selv som har ekspertisen vår på å få oljen opp, så de har lite eller ingenting å vinne på å kjøre på med noen fiendtlig politikk her.

    Kommentér

    Annonse i emne

    Collapse

    Fremhevede emner

    Collapse
     

    Minedykker

    Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

    Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.    Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
     

    Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

    Bli en del av spesialstyrkene

    Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
     

    Roller i Geværlaget

    Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

    Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
    Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
    Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
     

    Sikkerhetsloven


    (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


    Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


    Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
     

    Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

    Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

    Håper dette er starten på noe vedvarende.

    https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
     

    UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

    UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

    https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

    ...
     

    Mentorordning i Heimevernet

    Hei,

    Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
     

    Troppssersjant

    Hei!

    Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
    Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
     

    NSM: Årlig risikovurdering


    Ole Gunnar Onsøien
    NTB scanpix

    – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


    Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

    – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

    Donasjoner

    Collapse
    Working...
    X