Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering

  Opprinnelig skrevet av aquila Vis post
  Den oppsummeringen burde være kraftig kost for Storting og regjering. Hvis man blar tilbake i tilsvarende dokument noen år, så var ikke truslene av samme kaliber. Det er trusselvurderinger som dette som i prinsippet skal lage grunnlaget for beslutningene knyttet til forsvars og utenrikspolitikken. Jeg holder ikke pusten.
  Hva burde vurderingen bety for oss? Ekstraordinære bevillinger? Omlegging av besluttede satsninger? Sette deler av forsvaret på krigsfot? Ny langtidsplan? Eller endrede tanker om neste statsbudsjett?
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • #32
   Fokus 2020: https://forsvaret.no/fakta/undersoke...ter/fokus-2020
   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

   Kommentér


   • #33
    Fra sammendraget:    De faktorene som i størst grad preger trusselbildet for Norge og norske interesser, er nært knyttet til Russland og Kina. Begge land har politiske systemer med tett og villet samrøre mellom politikk og økonomi, mellom stat og privat, og mellom sivile og militære sfærer. Etterretnings- og sikkerhetstjenestenes inngripen i alle sider i disse samfunnene er omfattende. Det er i liten grad formålstjenlig å skille mellom statlige og private interesser og aktivitet når det gjelder vurderinger som har betydning for Norges nasjonale sikkerhet.

    Dette er ikke en overgangsfase. Det russiske og det kinesiske systemet er ulike, men begge beveger seg i mer autoritær retning. De ser seg selv i en vedvarende konflikt med USA og med deler av Vesten.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • #34
     https://www.nrk.no/norge/e-sjefen-at...utt-1.14897421
     Fleire nye russiske våpensystem fell utanfor det som er kjende våpenkategoriar. Det ballistiske missilet Kinzhal kan skytast ut frå fly over Kolahalvøya mot mål i Noreg.

     (Utdrag fra FOKUS 2020)

     Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

     Your signature cannot be longer than 70 characters long.

     Kommentér

     Annonse i emne

     Collapse

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X