Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

INF-avtalen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Znuddel
  replied
  Sv: INF-avtalen

  USA har inngått nye missilkontrakter verdt over ni milliarder kroner på tre måneder etter at landet kunngjorde at det trekker seg fra INF-avtalen, ifølge ICAN.

  – Utmeldingen fra INF-avtalen er startskuddet på en ny kald krig, sier Beatrice Fihn, som leder Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN).

  https://www.aldrimer.no/amerikansk-m...g-pa-missiler/


  Sent fra min SM-A520F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Dommedagsklokka er en overtabloid måte å fremstille dette på.

  RS-26 er det egentlige problemet med russernes brudd på avtalen, selv om det ikke prates så mye om det.
  GLCM er det som er i mediene. men ballistiske missiler er langt mer problematisk.

  Russerne har brutt intensjonen med avtalen i flere år og, at USA trekker seg er forståelig. At de trekker seg på en måte som får Russerne til å fremstå som mindre skurker enn de er er fanken meg typisk den sittende administrasjonen.
  Selv når de har retten på sin side så klarer de å drite i buksa å falle på dritten til samme tid.

  Leave a comment:


 • hbreis
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Forrige episode av "Russian roulette"-pod'en om dette var ganske bra.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Når de tydeligvis kan operere med halve minutter, så er det altså hele fire "hakk" å gå på før det smeller...

  Leave a comment:


 • orcbuster
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Leave a comment:


 • cwo-kp4
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Founded in 1945 by University of Chicago scientists who had helped develop the first atomic weapons in the Manhattan Project, the Bulletin of the Atomic Scientists created the Doomsday Clock two years later, using the imagery of apocalypse (midnight) and the contemporary idiom of nuclear explosion (countdown to zero) to convey threats to humanity and the planet. The decision to move (or to leave in place) the minute hand of the Doomsday Clock is made every year by the Bulletin’s Science and Security Board in consultation with its Board of Sponsors, which includes 15 Nobel laureates. The Clock has become a universally recognized indicator of the world’s vulnerability to catastrophe from nuclear weapons, climate change, and new technologies emerging in other domains.
  Dommedagsklokken har aldri vært nærmere "midnatt" en hva den er i dag. Fire ganger tidligere har den stått på 3 minutter, det har vært i 1953, 1984, 2015 og 2016. Så i 2017 ble den justert til 2 og et halvt minutt til midnatt, før den altså i 2018 ble justert ned til to minutter. Med det i mente så er følgende sang naturlig å spille. Two Minutes to Midnight, inspirert av den overhengende faren for atomkrig på tidlig åttitall:

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Opprinnelig skrevet av aquila Vis post
  Man trenger ikke mye fantasi for å se for seg at de som stiller på "dommedagsklokka" flytter den noen hakk mot midnatt nå.
  Tatt i betraktning at den allerede står (siden i fjor høst, tror jeg) på to minutter før midnatt, så håper jeg de ikke flytter den mer enn ett hakk/minutt...

  https://thebulletin.org/doomsday-clock/current-time/

  Leave a comment:


 • aquila
  replied
  Sv: INF-avtalen

  Dette er som Rittmester: skriver potensielt svært alvorlig for oss (og forsåvidt resten av verden). Man trenger ikke mye fantasi for å se for seg at de som stiller på "dommedagsklokka" flytter den noen hakk mot midnatt nå. Atomtrusselen har egentlig alltid hengt over oss, men de siste 25-årene har den ikke vært så langt fremme. Nå går vi potensielt inn i en ny tid med atomtrussel igjen. Alt annet vi holder på med har så små konsekvenser kontra atomkrig at det nesten blir litt meningsløst å tenke på. Klimaendringene er uinteressant kontra konsekvensene av en atomkrig.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  started a topic INF-avtalen

  INF-avtalen

  I dag kunngjorde Russland at de trekker seg fra INF-avtalen (Intermediate-Range Nuclear Forces), etter at USA varslet det samme i går.
  Dette er potensielt svært alvorlig for oss.

  https://www.bbc.com/news/world-europe-47101429

  Bakgrunnen for at USA varslet at de ville trekke seg, er at Russland allerede har deployert missiler av typen 9M729, som er mellomdistansemissiler som også kan bære atomstridshoder.

  Store norske leksikon skriver om INF-avtalen (utdrag):

  Opprinnelig skrevet av SNL
  INF-avtalen er en nedrustningsavtale mellom USA og Sovjetunionen, som forpliktet landene til å fjerne en hel gruppe av landbaserte mellomdistanseraketter med atomvåpen, samt forbød partene å skaffe seg nye slike våpen. INF er en forkortelse for Intermediate-Range Nuclear Forces. Avtalen ble undertegnet 8. desember 1987 og trådte i kraft 1. juni 1988.

  Avtalen innebar at Sovjetunionen måtte tilintetgjøre 1846 raketter og USA 846. Reglene for kontroll med gjennomføringen var svært strenge. INF-avtalen ble i hovedsak oppfylt i 1991, da de siste rakettene ble fjernet. Sovjetunionens oppløsning samme år gjorde det imidlertid vanskelig å følge opp forbudet mot nyanskaffelser. Dette forbudet består likevel ennå, idet avtalen fortsatt er i kraft.
  Opprinnelig skrevet av SNL
  Inngåelsen av INF-avtalen ble oppfattet som et gjennombrudd i nedrustningsforhandlingene mellom øst og vest og virket positivt inn på forhandlingene om andre nedrustningsspørsmål. Den innebar spesielt en epokegjørende nyskapning for nedrustningsavtaler, en «nærgående» inspeksjonsordning, der partene hadde rett til inngående og gjentatte inspeksjoner på stedet – også på kort varsel – der missilene hadde vært produsert, lagret og utplassert. Inspeksjonsordningen dannet mønster for senere nedrustningsavtaler, spesielt CFE-avtalen som ble forhandlet fram kort tid etter.
  Opprinnelig skrevet av SNL
  I en egen erklæring om INF-avtalen fra NATOs utenriksministre 4. desember 2018 ble det vist til at Russland har utviklet og utplassert mellomdistanseraketter som er i strid med denne avtalen og som representerer en fare for «den euro-atlantiske sikkerhet». Samme dag gjorde utenriksminister Mike Pompeo det klart at USA vil suspendere sine forpliktelser etter INF-avtalen med mindre Russland innen 60 dager overholder avtalens bestemmelser.

Annonse i emne

Collapse

Fremhevede emner

Collapse
 

Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

Bli en del av spesialstyrkene

Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
 

Roller i Geværlaget

Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
 

Sikkerhetsloven


(Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
 

Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

Håper dette er starten på noe vedvarende.

https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
 

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

...
 

Mentorordning i Heimevernet

Hei,

Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
 

Informasjon: Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

Forsvaret tilbyr flere utdannelsesretninger som alle fører frem til en bachelor, og gir rett til yrkestilsetting som offiser.

For tiden dreier det seg om disse:

- Militær logistikk
- Marineingeniør maskin
- Marineingeniør elektro
- Marineingeniør våpensystemer, elektronikk og data
-...
 

Troppssersjant

Hei!

Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
 

NSM: Årlig risikovurdering


Ole Gunnar Onsøien
NTB scanpix

– Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

– Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

Donasjoner

Collapse
Working...
X