Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Stilling ledig: IT Sikkerhet - Taktisk Analytiker

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Stilling ledig: IT Sikkerhet - Taktisk Analytiker

  Norges Bank forvalter store informasjonsverdier for samfunnet, herunder kritisk infrastruktur i den norske finanssektoren. Samtidig er trusselbildet i det digitale landskapet under stadig utvikling med hurtig endringstakt. Dette stiller høye krav til ivaretakelse av operativ IT-sikkerhet i Norges Bank.

  IT-sikkerhetsseksjonen skal levere tjenester som bidrar til å redusere operasjonell risiko i utøvelsen av sentralbankens kjerneoppgaver gjennom å forebygge og redusere konsekvensen av tilsiktede IT-hendelser.

  Som Taktisk analytiker vil du ha en sentral rolle i seksjonens arbeid med å videreutvikle Norges Banks evne til å oppdage og håndtere IT-sikkerhetshendelser. Du vil bidra til at Norges Bank er bedre rustet mot digitale angrep gjennom et kontinuerlig oppdatert situasjons- og trusselbilde, herunder skape forståelse for trusselaktørers kapabilitet, intensjon og oppdrag. Taktisk analyse vil innebære analyse av sikkerhetshendelser i og utenfor Norges Bank som fokuserer på å avdekke taktikker, teknikker og prosedyrer for trusselaktører som er eller kan bli relevante for sentralbanken i Norge. Du rapporterer til leder for IT Sikkerhet i Norges Bank.

  Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

  Taktisk analyse av hendelser, kampanjer og tilhørende trusselaktører
  Innhenting, prosessering og analyse av aktuell trusselinformasjon fra ulike kilder, samt deling av trusselinformasjon/etterretning til relevante samarbeidspartnere
  Formidle trusselbildet til virksomheten innenfor spesifikke virksomhetsområder og koble dette mot virksomhetsrisiko i samarbeid med strategisk sikkerhetsenhet
  Bidra til forbedring av sikkerhetstiltak mot spesifikke trusselaktører og trusselscenario i samarbeid med sikkerhetsarkitekter og systemeiere
  Kravstiller for aktuelle teknologier og metodikk for deteksjon, analyse og støtte til håndtering av hendelser
  Bidra i kvalitetssikringsarbeid av sikkerhetstjenesteleverandør og driftsleverandør

  Vi ser etter deg som har utdannelse på høyskole-/universitetsnivå innen IT-sikkerhet, IT eller annen relevant teknisk fagkompetanse. Særskilt relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse. Du har erfaring med teknisk og/eller taktisk analyse knyttet til hendelseshåndtering og oppfølgning av trusselaktører gjennom kampanje/ aktøranalyse, og god praktisk erfaring med sikkerhetsmonitorering og hendelseshåndtering. Du har videre god forståelse for IT sikkerhetsrisiko, herunder solid forståelse av dagens trusselbilde og angrepsvektorer. Som person er du strukturert, analytisk og løsningsorientert med en kvalitetsbevisst holdning. Du evner å takle en hektisk arbeidssituasjon og gjør selvstendige prioriteringer av arbeidsoppgaver innenfor gitte rammer.

  Vi kan tilby en unik rolle for Norges Bank CSIRT – i en virksomhet med betydelig samfunnsansvar. Du får delta i et voksende fagmiljø innen informasjonssikkerhet i en virksomhet som tar dette på alvor. Norges Bank er ambisiøse mht fagansattes kompetanseutvikling og det vil være gode muligheter for både personlig og faglig utvikling.

  For stillingen kreves god vandel og økonomi. Det vil være behov for politiattest/sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven. Sikkerhetsklarering – HEMMELIG og NATO SECRET.

  Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi AS ved Atle Ronglan, tlf. 966 27 089, Knut Ole Tande, tlf. 916 56 104 eller Elin Midtskogen, tlf. 400 75 243.
  Om arbeidsgiveren

  Norges Bank er landets sentralbank. Den har som mål å fremme økonomisk stabilitet i Norge. Banken har utøvende og rådgivende oppgaver innenfor pengepolitikken og skal bidra til robuste og effektive betalingssystemer og finansmarkeder. Norges Bank forvalter landets valutareserver og Statens pensjonsfond utland (SPU). Ved utgangen av 2015 var det om lag 750 ansatte i Norges Bank.

  Rapporter annonse

  FINN-kode: 70580786

  Sist endret: 3. feb 2016 14:26

Annonse i emne

Collapse

Fremhevede emner

Collapse
 

Sikkerhetsloven


(Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
 

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

...
 

Tema: Forsvarets spesialstyrkerForsvarets spesialstyrker styrkes gjennom en dedikert helikopterkapasitet i Luftforsvaret.

https://forsvaret.no/aktuelt/loefter-spesialstyrkene

Sent fra min SM-G960F via Tapatalk...
 

Informasjon: Språk- og etterretningsutdanning

Språk- og etterretningsutdanning

Utdanningstype: Fagutdanning

Sted: Oslo

Varighet: 2,5 år

Avdeling: Forsvarets etterretningsskole

Søknadsfrist: 15. april 2019

I 2019 gjennomføres opptak til et utdanningsløp bestående av russisk språk, etterretningsfag, og befalsutdanning. Utdanningen vil vare...
 

NSM: Årlig risikovurdering


Ole Gunnar Onsøien
NTB scanpix

– Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

– Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
 

Russiske radarsystemer og stasjoner

Starter en informasjons- og nyhetstråd om russiske radarsystemer og radarstasjoner. Alt fra åpne kilder som Wikipedia, nyhetsartikler og analyser. Både som følge av økt opprusting ifm konflikten i Ukraina, NATOs rakettskjold som russerne syntes er en svært dårlig ide, og russernes påfølgende modernisering og utrulling av ulike EW (eary warning) systemer samt pga den generelt økte spenningen mellom...
 

Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurderingEtterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

Rapporten dekker hovedpunktene:
Kode:
  Globale utviklingstrekk
  Nordområdene / Arktis
  Russland
  Afghanistan
  Pakistan
  Kina
  Midtøsten og Nord-Afrika
  Iran
  Sudan
  Somalia
  Terrorisme
  Spredning av
...
 

Generell panserprat

Nord Korea har nå utviklet en ny stridsvogn


P`okpoong MBT
125 mm kanon
7.62 coax
14.5 mm AA

Og nå til noe annet:
USA holder på å oppgradere sine Abram M1A2 til M1A3.
Første prototypen kommer i 2013.

Her har vi en Abram M1A2 med TUSK
...

Donasjoner

Collapse
Working...
X