Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kavalerieskadron 2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kavalerieskadron 2

  Hei.

  I August 2020 skal jeg til Kavalerieskadron 2 i Porsanger. Såvidt jeg forstår er dette en helt ny avdeling og jeg finner svært lite informasjon om den. På innkallingen min står det "Kavalerieskadron 2/ 2.BN/Brigade Nord"

  På samtalen på sesjon sa jeg at jeg ville bli kampsoldat i panserbataljonen eller 2. bataljon, men hun jeg snakket med sa at 2. bataljon skulle legges ned. Hun lurte på om jeg ville i den nye avdelingen og skrøt veldig av den og sa hvor kult det hadde vært osv. I og med at den er helt ny spurte jeg om alt kom til å være på "stell" med utstyr og der vi skal bo og slikt. Jeg tenker det er kjedelig hvis jeg skal i førstegangstjeneste og alt er bare rot i den avdelingen jeg skal i. Hun sa at det var stor sannsynlighet for at vi ble brukt som "forsøkskaniner". Jeg tenkte ikke så mye om det og trakk på skuldrene og sa at det var greit. Så da ble det 16 måneders førstegangstjeneste.

  Kampeskadronen drev vel mye med stridsteknikk og øving mot andre avdelinger. Skal Kavesk 2 ha samme oppgave som dette eller blir det et helt annet fokus?

  Noen som kan gi litt informasjon om avdelingen og evt hva jeg bør forvente?


  På forsvarets sider står det at avdelingen er flyttet til Skjold, men jeg fikk vite jeg skulle til porsangermoen.

  Beklager rotete innlegg. Håper noen kan svare på spørsmålene mine eller forklare litt.

  https://no.wikipedia.org/wiki/Kampeskadronen

  https://forsvaret.no/karriere/forste...kampeskadronen

 • #2
  Sv: Kavalerieskadron 2

  Avdelingen du skal til er en del av gjenopprettede Finnmark Landforsvar, der Garnisonen i Porsanger (leiren) er under oppbygging/oppgradering.

  Siden avdelingen også er under utvikling, vil det nok være en del utprøving av forskjellig.

  https://no.wikipedia.org/wiki/Finnmark_landforsvar


  Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Kavalerieskadron 2

   I denne artikkelen fra stratagem så forklares det hva en Kavalerieskadron driver med.

   https://milforum.net/showthread.php?p=1341212

   Grunnen til at du er kalt inn til kavesk2/2Bn/Brig N er at Kavbn ikke er oppe å går ennå på GP. 2bn fikk ansvaret med å få opp og på plass første brikken i Kavbn og den vil bli overført når Bataljonsledelsen er etablert. Du skal uansett til GP.
   Svolten og tyst, samband fyst

   Kommentér


   • #4
    Sv: Kavalerieskadron 2

    "Forsøkskanin"-delen går vel på en del at det er et nytt område, ganske nye kjøretøyer og litt slikt.

    GP som leir er absolutt ikke den nyeste og beste, men det er heller ikke noe høl. Messa har god nok mat, og til industrikjøkken å være er det absolutt ikke ille.

    Velferden ligger rett på utsiden av leir, der har de treningsrom, basseng, kino, utlån av diverse gjenstander, biljard m.m. Der finnes også en kiosk som selger søtt og salt, litt leskende av type alkoholfri samt burgere (og pizza?). Burgerne er absolutt spiselig.

    Kasernene er jeg ikke veldig kjent med utenom Chappil og Rocka. Rocka er under utbedring, uten at jeg helt vet i hvor stor grad. Chappil disponeres av HV-17, så den havner du nok ikke på. De to (tre?) siste har jeg ikke kjennskap til, men det er stort sett de som brukes av Kav. i dag. Rocka er som sagt under utbedring, og står stort sett tom for øyeblikket.

    Hvordan dere skal operere og om dere skal brukes til å øve opp mot andre vet jeg ikke.

    Utstyrsmessig vil det nok være veldig likt andre hæravdelinger når det kommer til PBU. CV90-ene er bortimot blanke i lakken ennå, ellers er kjøretøysparken som mye ellers i hæren, ikke toppmoderne, men det funker stort sett hver dag.

    Av forventninger tror jeg du kan forvente mye tøft for å være helt ærlig, uten at jeg ønsker å gå i detalj da jeg selvfølgelig ikke kan si noe sikkert.
    Porsanger er ikke den kaldeste kommunen i Finnmark om vinteren, men heller ikke den varmeste. Vinden er ofte kjip, men ikke ekstrem. Lakselv er en liten plass, men stor nok til at stort sett alle behov skal dekkes når det kommer til handlebehov. Det er meg bekjent to utesteder, så øl skal du få deg om ønskelig. Ikke kjent med hvordan de lokale er overfor soldater, men tror ikke det skal være noe problem.

    Kommentér


    • #5
     Sv: Kavalerieskadron 2

     Om du skal til Garnisonen i Porsanger, så vil jeg bare legge til en ting til overnevnte taler: Sommeren '99 var jeg der på øvelse før jeg dimmiterte fra førstegangstjenesten, og tilfeldighetene førte til at jeg kom meg ut på tur en frihelg, og mulighetene for friluftsliv er fantastiske! Faktisk var de så bra at jeg reiste opp igjen sommeren 2010 og tilbrakte 2 uker med å padle elva Karasjoka på langs (vi booka sjøfly inn og hadde med oss Alley-kano inn til grensen av Anarjoka Nasjonalpark).

     Lars Monsen reiste inn dit, så du kan se noe av naturen der i hans serie og lese om det i boka "365 dager på Nordkalotten" (ikke vår tur altså, men jeg mener å ha lest om "han Johan Mikkel" som fløy oss inn i en annen bok om friluftsliv fra området).

     Jeg var selv i Heggelia/Bardufoss i førstegangstjenesten, og selv i dag, mange år etterpå angrer jeg som en hund på at jeg ikke var flinkere til å benytte meg av det beste, som er gratis - friluftslivet i vårt nordligste fylke. Skulle jeg gjort en ting om igjen fra mitt år i Nord, så er det definitiv å komme seg mer ut og nyte naturen, på alle årstider der oppe!

     Kommentér

     Annonse i emne

     Collapse

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X