Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

  Noe som har erfaring fra opptak til patrulje/skarpskyttertroppen i Garden? Evt hvilke krav stilles, og hva som skal til for å komme inn her...

 • #2
  Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

  https://www.facebook.com/HansMajeste...Garde/?fref=ts Spør der.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

   Er inne på GSK (Gardeskolen) nå, og i vår kontigent trenger de 12 personer som patrulje- og skarpskytter.
   Etter det vi har hørt så er det ingen spesifikke krav, men de velger selvfølgelig ut i fra hvem som passer best til de ulike stillingene. En person som ikke er så glad i felt, eller godt trent vil selvfølgelig ikke bli plukka ut til denne stillingen. De velger de som viser interesse for stillingen, samt de som presterer best fysisk og psykisk, og viser best holdninger (lite klaging og syting).

   Om du bare står på når du er på rekruttskolen, pusher deg selv og viser gode holdninger, så vil du ha gode muligheter for å få stillingen du vil ha.

   Kommentér


   • #4
    Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

    Patrulje- og skarpskyttertropen rekrutterer fra sommer- og vinterinnrykket. Jeg synes å huske det var pakningsløp og styrketester som opptakskrav. Ikke noe heavy artjeger-greier, men nok til at du bør ha trent litt i forkant. Patsksk-troppen er HMKGs dedikerte jegere, så tenk jegertjeneste når du vurderer å søke. Det innebærer naturligvis marsj med tung sekk, OP-tjeneste og hele den regla der.

    Det stemmer for øvrig, det som allerede er sagt om å utvise gode holdninger, samt interesse for og gode prestasjoner innen grunnleggende soldatferdigheter. Dette åpner dører, uansett hvilken stilling du er ute etter i fgtj.

    Kommentér


    • #5
     Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

     Bare hopper på en gammel tråd for å gi litt info om en tropp som det er mye spørsmål om. Patsksk som nå heter LPO, lettpansret oppklaringstropp er gardens jegertropp. Man kan bli vognfører/skytter på SISU, patruljesoldat eller skarpskytter. Disse får utdanning på HK 417, noe veldig få vernepliktige får. Tjenesten i patruljene er generell jegertjeneste med skjult OP, oppklaring og rekognosering etc.
     De ser etter soldater som er glad i felt og som tåler å gå langt med tung sekk.

     Man operer langt innenfor fiendens linjer og det er dermed ikke tilgang på forsyninger. Det er heller ikke mulig å bruke varme, på grunn av termisk signatur. Vinteren er kald i OP. De har heller ikke skuter eller atv for å komme seg frem så det blir mye gåing.
     SISUenes oppgave er å kjøre patruljene så lang ut som mulig og hente når oppdraget er ferdig. Samtidig oppklare veiakser etc.

     Anbefaler alle som vil ha en givende fgtj å søke patrulje i LPO. Befalet er også utrolig dyktige og man blir en liten familie. Det er heller ikke noe vakt og nesten ikke slo. Utdanningen er såpass omfattende og krevende at det ikke er tid til noe annet.

     Kommentér


     • #6
      Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

      Hvor søker man? Noe spesielt tidspunkt? Er det først til mølla?

      Har veldig lyst til dette. Ønsker meg mye felttjeneste og er glad i å være ut og slite litt. Jeg skal inn 29. januar 2019, har veldig lyst til å prøve meg som skarpskytter.

      Mvh, Elling

      Kommentér


      • #7
       Sv: Opptak/krav til Patrulje/skarpskyttertroppen KP5 Garden

       Vil anta at man blir enten fordelt etter rekruttperioden,eller så er det internt opptak i løpet av samme periode.
       When in doubt,empty your magazine.

       Kommentér


       • #8
        Er det eventuelt noen tips der ute til når jeg bør melde inn interesse for LPO? Om ikke kanskje oppsøke ansvarlige tidlig? Jeg er ikke så veldig sterk (Alltid slitt med Pull-Ups) men kan gå langt med sekk og er glad i å løpe. Som jeg sa tidligere så vil jeg ha masse felt, men hva er den beste måten å uttrykke det på til befalet/Gjøre de bevisst på det?

        Kommentér

        Donasjoner

        Collapse
        Working...
        X