Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Båt-og dykkergruppa Ingeniørbataljon

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Båt-og dykkergruppa Ingeniørbataljon

  Heihei

  Noen som vet om Forsvaret delegerer rekrutter til Båt-og dykkergruppa, hos Ingeniørbataljon?

  Får de som er inne i førstegangstjenesten dykke og hvilken oppgaver gjør de?

  Dette er vell også en god førstegangstjeneste for de som vil forberede seg til minedykkeropptak? Eller er jeg helt på bæretur her

  Dette virker jo som en spennende og annerledes førstegangtjeneste med tanke på dykking og slikt

 • #2
  Vet ikke hvordan det er i dag, men for noen år siden så var dykkegruppa helvervet, dvs. at ingen vernepliktige ble ingeniørdykkere. Så "oppdaget" noen høye herrer at det var for få ingeniørdykkere utdannet i "reserven", så da begynte man å ta inn flere. Året etter kom det inn 1 vernepliktig ingeniørdykker. Vedkommende fikk dykke MYE i løpet av året. Vet ikke hvor mange de slipper inn nå.

  Det kan være en fordel å ha vært Ingeniørdykker for da har man vært innom Dykker- og Froskemannskolen hvor man har vært gjennom vanntest og andre dykkerelaterte greier, men du får nok ikke jegerbiten og det fysiske som Minedykkerne må gjennom på opptaket og utdanningen.

  Er målet ditt å søke MDK senere, ville jeg valgt en førstegangstjeneste innenfor patrulje eller jeger som f.eks. GSV, GP, HMKG, PBN, INGBN og andre steder hvor slikt finnes. Hvis du vil smake på militær dykking anbefaler jeg å søke Skipsdykker på Dykker- og Froskemannsskolen hvor det meg bekjent er flere plasser enn den ene i Ingeniørdykk.

  Kommentér


  • #3
   Var på sesjon for en stund siden, ble plassert i Ingeniørbataljon. Var derfor jeg lurte på om de som er inne i Båt-og dykkergruppa får drive med dykking og slikt, siden dette virker som en kul og spennende tjeneste

   Har snart et fagbrev, så var vell derfor sesjonsoffiseren sendte meg i INGBN. Er jeg ganske sikker på at han sa at de hadde egen Båt-og dykkergruppe for vernepliktige

   Har ikke som mål å søke mdk, men det frister!

   Har også sendt søknad 2-3 ganger om å få bytte avdeling til Jegerkompaniet, men fått avslag


   Kommentér


   • #4
    Det jeg sier er at det kan bli vanskelig å bli den ene vernepliktige ingeniørdykkeren. Om de ikke har begynt å ta inn flere.

    Snuser du på MDK, så kan det være lurt å bestemme seg snart for nå har ikke MDK hatt opptak siden 2018 og det ser ut som de kjører opptak annenhvert år.

    INGBN har noe som heter Ingeniørrekognosering eller INGREK forkortet. Disse soldatene går under katogoriene "jeger" eller "patrulje" og der skal du nok få kjørt deg.
    Der er det gåing med sekk, scooterkjøring, 6-hjuling og innsetting med båt og helikopter noe du kan forvente.
    Hvis andre patrulje- og jegertropper sin oppgave er fienden, så er INGREK sitt fokus lendet, eller naturen. Hvordan ser bakken ut, er det hindringer som minefelt eller stridsvogngrøfter foran egne styrker? Hvilke miner finnes i minefeltene? Hvor ligger minefeltene? Kan våre CV90 kjøre opp denne dalen med mye myr? Hvor kan våre CV90 krysse denne islagte elven? Hvor tjukk er isen?

    Hvilket fagbrev er det du tar? For det kan ha innvirkning på hvilket kompani du havner i.

    Kommentér


    • #5
     Jeg tar fagbrev som Matros, snart ferdig med læretiden og skal inn i Januar 2021

     Tviler på jeg havner i INGREK eller noen form for jegertjeneste med den type fagbrev? Kanskje no praktisk som brolegging eller lignende?

     Kommentér


     • #6
      Ok, da høres det ut som at dine egenskaper kanskje skal brukes til noe båtrelatert
      Da er det båt og dykk som har vernepliktige båtførere og en del andre funksjoner som f.eks. lastebilsjåfører. Dette er en spennende førstegangstjeneste hvor man får samarbeidet mye sammen med andre avdelinger.
      Alternativ 2 er bro og ferge som også har noen båter, men dette er småbåter mener jeg.

      Tilslutt så vil jeg bare si at ditt fagbrev på ingen måte gjør at du blir eksludert fra noen type tjeneste, heller ikke INGREK. Det er heller at du blir øremerket til visse type stillinger fordi du har fagbrev.
      Når det er sagt, vet jeg om folk som har unnlatt å nevne sitt elektrikerfagbrev nettopp for å få annen type tjeneste enn elektriker i førstegangstjenesten.

      Kommentér


      • #7
       Ok høres bra ut
       Tusen takk for hjelpen! Nå ble jeg litt klokere

       Kommentér

       Donasjoner

       Collapse
       Working...
       X