Russland - en fremtidig trussel? - Fokus: Kina og Nord-Korea - Fokus: Midt-Østen - Fokus: Nordområdene - Russland - Infographics - Ordet er fritt - Generell PissPreik - Stratfor på Twitter - Milforum på Twitter - 1. verdenskrig - 2. verdenskrig
Viser resultatene 1 til 4 av 4

Tråd: De umoralske fattige som forklaring på økonomisk nedgang

 1. Post ID# 1067436 #1
  Global moderator
  Ble medlem
  Mar 2005
  Bosted
  Stavanger
  Innlegg
  18.379

  De umoralske fattige som forklaring på økonomisk nedgang

  http://www.aftenbladet.no/meninger/k...l#.T0jiLYePVn8

  Amerikansk forsker har teorier om at kjernefamilien og konservative dyder medfører velstand, mens skilsmisser, aleneforeldre etc medfører fattigdom. Sven Egil Omdal skriver om overføringsverdien til samfunnsutvikling i Tyskland og Hellas. Er det slik at de fattige (Hellas) er fattige fordi de ikke dyrker de rette verdiene - eller er det rett og slett feil sammensatt næringsliv slik som også påpekes som mulig forklaring?
  Sist endret av Sofakriger; 25-02-12 kl 15:44
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

 2. Post ID# 1067474 #2
  Svart belte
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  4.555
  Vet lite om dette, men hva med skattesystemet og skattekulturen i Hellas?

  At stabile par som arbeider mye (fortrinnsvis under greie vilkår) og deler inntektene har greie forutsetninger er kanskje ingen større bombe. Om gudstro har mye med saken å gjøre vet jeg ikke, men kanskje det hjelper enkelte med selvdisiplinen.

  Jeg vil personlig bli overrasket om det ikke går an å påvise delårsaker innen næringslivet også. Urettferdighet og dårlig ledelse forekommer her og der, Norge inkludert.

 3. Post ID# 1067523 #3
  Svart belte
  Ble medlem
  Feb 2006
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  4.583
  Angående Hellas så er bildet, som det jo som oftest er, mye mer komplekst enn det fremstilles. Ja, de har store utfordringer knyttet til svart økonomi og lav skatteinngang, de har en relativt lav pensjonsalder i regelverket for en del grupper, de er blandt de som bruker størst andel av sitt GDP på forsvar i Nato og ja de har i stor grad ført både egen befolkning og omverdenen bak lyset om ahvordan situasjonen var. Men samtdig har Hellas høyere gjennomsnittlig pensjonsalder enn mange nordlige europeiske stater, det er landene som nå presser de som samtidig har tjent godt på salg av militærutstyr til Hellas og det er finansinstitusjoner som har villig bidratt til tross for at de har visst at situasjonen var på gale veier.

  Angående den analysen av den amerikanske middelklassens forfall så er den ikke uventet fra høyresiden. Der liker de å forfekte at gode familieverdier er roten til alt godt. Å vise til skilsmissestatistikken i 1960 blir jo så utrolig unyansert da mørketallene for vodelige ekteskap, utroskap og andre eksempler på tilfeller hvor mangelen på skilsmisse på ingen måte er en indikator på gode familieverdier.

  USA har gjennomgått en tilsvarende samfunnsmessig endring som mye av den vestlige verden i varierende grad også har gjort, nemlig at en svært stor andel av jobber innen primærnæringer og tradisjonell industri og produksjon har forsvunnet og synliggjort et gap innad i det som før var ansett som en gruppe, nemlig middelklassen. Økende skiller mellom de som har tilgang til utdanning og dermed de jobbene som i det "nye" samfunnet gir tilgang til middelklassen og de som ikke har det. Dette har synliggjort større sosiale problemer som har et så stort antall bidragsytende forklaringer at jeg ikke skal påberope meg å ha oversikt over det. men det spenner jo fra manglende sikkerhetsnett til at "ghettofisering" forsterker og sprer effekten.
  "You are overreacting, and you can't spell overreacting without ovary. You're a girl"

 4. Post ID# 1067601 #4
  Global moderator
  Ble medlem
  Nov 2005
  Bosted
  buskerud
  Innlegg
  3.476

  http://www.sciencedaily.com/releases...0224132655.htm

  Atheister og liberale er smartere enn konservative og religiøse. Finns også et meget sterkt samband mellom andelen atheister og velstand. Atheister eksisterer nesten ikke i subsahariske afrika men er meget vanlig i nordeuropa.
  Minsk, det nye Utopia

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •