Russland - en fremtidig trussel? - Fokus: Kina og Nord-Korea - Fokus: Midt-Østen - Fokus: Nordområdene - Russland - Infographics - Ordet er fritt - Generell PissPreik - Stratfor på Twitter - Milforum på Twitter - 1. verdenskrig - 2. verdenskrig
Viser resultatene 1 til 5 av 5

Tråd: Turstøvler - råd og tips

 1. Post ID# 990524 #1
  Veteran
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  679

  Turstøvler - råd og tips

  Jeg har etter snart 25 år i HV som regel brukt marsjstøvlene til egne turer (skal jeg inrømme) - men siden tiden i HV nok snart er over, kan det jo være greit å kjøpe seg noen sivile støvler til formålet.
  Er det noen som har noen forslag til noen gode allround sko/støvler.
  Skal brukes vinterstid/sommerstid.
  Trenger ikke fokusere på de mest ekstreme temperaturer (da holder jeg meg hjemme) - må passe til surt høstvær, og litt kalde vinterdager - men også varme vårdager og kanskje en og annen tur om sommeren (når joggeskoene ikke egner seg i terrenget).

  Etter litt surfing på egenhånd fant jeg feks Viking Dovre GTX.

  Jeg har lest noen andre tråder på forumet med tips om støvler, men husk at dette ikke skal benyttes til noen "operativ virksomhet" - kun koselige turer i skog og mark.

 2. Post ID# 990660 #2
  Global moderator
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  12.761

  Re: Turstøvler - råd og tips

  Jeg har i over 30 år nå sverget til M66, men mine to siste par er helt utslitte, og Forsvarsbrukt har ike min størrelse (47).... Til ordentlig fjellbruk har jeg hatt flere typer fjellstøvler i tillegg, for tiden bruker jeg La Sportiva Tibet. Jeg synes de er i tyngste og stiveste laget til vanlige søndagsturer i skogen. Ellers har jeg tidligere brukt støvler fra tyske Lowa (ikke Lowe Alpine) som jeg var veldig fornøyd med. Mange "fjellgeiter" regner Lowa Tibet Pro GTX som den virkelige klassikeren, men sist jeg skulle ha støvler fikk jeg ikke tak i riktig størrelse.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 3. Post ID# 991037 #3
  Veteran
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  679

  Re: Turstøvler - råd og tips

  Ja, det så ut som ett bra tips..
  Ser ut som om butikken Amfibi på Lillestrøm har merket, jeg må nesten gå og prøve, siden jeg er omtrent jomfru på fjellstøvler i sivil utgave - å regne..
  Dessuten bruker jeg jo pikestørrelse i forhold til dine enmannskanoer - Hehe..

 4. Post ID# 992125 #4

  Re: Turstøvler - råd og tips

  Alfa Bever Pro er perfekte marsjstøvler for tung oppakning og ulendt terreng. Godt grep og meget god ankelstøtte i tillegg til solid konstruksjon gjør at jeg iallefall anbefaler denne støvelen any day.

 5. Post ID# 1008418 #5
  Senior Member
  Ble medlem
  Nov 2004
  Bosted
  Hedmark
  Innlegg
  246

  Re: Turstøvler - råd og tips

  Sitat Opprinnelig skrevet av HansMarius
  Alfa Bever Pro er perfekte marsjstøvler for tung oppakning og ulendt terreng. Godt grep og meget god ankelstøtte i tillegg til solid konstruksjon gjør at jeg iallefall anbefaler denne støvelen any day.

  Etter min mening er de for høye. Dette er jaktstøvler for skogen, og derfor laget med litt høyt skaft for å holde deg tørr når du går i myr og blauta. Da blir de også veldig varme oppetter leggen på sommer og tidlig høst. Når vi jakter i skogen er det gjerne marsj ut og så sitte stille noen timer. På fjellet går man lengre strekk, og det er ikke myrlendt på samme måte. I alle fall går du RUNDT myra om du kan. Da kan det passe med halvhøye sko i stedet, så slipper man å svette så alt for mye.

  Siden vi er i Alfa-familien så se på Alfa Bitihorn. Det er min favorittfjellsko opp til noen lunde ekstreme forhold med sekk.

  alfasko.no/jakt-fjell-og-fritid/fjell/5 ... -brun-rust

  En billigere Walk King dekker manges behov, men ikke mitt (106 kilo + sekken...).

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •