Kjøp bøker med stikkord #forsvaret her eller #military her

Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Viser resultatene 36 til 39 av 39

Tråd: Us marimes i iraq

 1. Post ID# 704330 #36
  Senior Member
  Ble medlem
  May 2005
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  228
  Jeg mener at premisene Amerika og det alierte gikk til krig på Irak mot var helt bak mål. Men dette er politikk og ikke soldatenes ansvar.

  Personlig har jeg fått utrolig mye respekt for marines. Ofte kjører de skoler og andre aktiviteter når de er i fattige strøk. Ikke alle selvfølgelig men et mindretall melder seg ofte frivlilig til dette. Er mye faenskap i Irak, ingen tvil om det, men slik blir det vell ofte in en krig.

  En av kompisene mine fra USMC var ofte rørt over den behandlingen han fikk av ungene i Irak og han følte han gjorde det riktige. Samtidig er det et faktum at andre hadde har sett ting som sier det totalt motsatte. Dessverre er det ingen som har feil her da begge tingene sikkert har skjedd. Og skjer den dag i dag.

  En forfatter fra gammelt av skrev en gang. Målet med krig er fred. Lurer av og til på om det ikke var her Amerika bommet litt.
  If you take responsibility for yourself you will develop a hunger to accomplish your dreams.

 2. Post ID# 704527 #37
  Amerikanerne er rimelig gode soldater, ikke verdens beste, men likevel BLANT de beste. Personlig hadde jeg hatt mer respekt for en IDF soldat eller en Britisk, fra en av disse landenes mest stridbare avdelinger! Men når det kommer til ressurser og støtte-kapasitet for stridende avdelinger,...ja, så er det vel ingen som kan slå UNCLE SAM, er det vel? At amerikanske soldater ikke er av de mest utdannede på den sivile fronten er vel ingen hemmelighet, men de er rimelig godt trent til hva som faktisk er oppgaven deres. De er gode til å starte og føre kriger, men IKKE til FREDSOPPRETTENDE OG FREDSBEVARENDE arbeid, slik de strever med i Irak. Min påstand er at de fleste NATO land er flinkere enn USA til å stabilisere situasjonen i en etterkrigsfase. USA har aldri behersket dette. amerikanske soldater er trent for krig, ikke som FN-soldater.

 3. Post ID# 704528 #38
  Veteran
  Ble medlem
  Dec 2004
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  1.117
  Samlet har USA og britiske styrker store ressurser til rådighet. På lags- og enkeltmannsnivå har det ofte vært store problemer med logistikken, blant annet måtte SAS-soldater under første gulfkrig orge til seg vitalt utstyr som 203-granater, og mange amerikanske infanterister under nåværende krig har vært nødt til å selv sveise fast de de måtte finne av passende pansring (på søppelplasser) på sine kjøretøy.
  Skraphaugen har talt!
  - Rill og Rall

 4. Post ID# 705336 #39
  Sitter og kikker på 60 minutes, hvor de forteller om soldater i irak som bruker kryssfiner og sandsekker for å beskytte humveene, evt. "rane" gamle irakiske stridsvogner for panserbiter... Er vel ikke helt topp. De intervjuer soldater som har vært i irak og forteller om mangel på nattkikkerter, gps, radioer (de bruker sånne som man får på sportsbutikker og kan høres av alle). I tilegg har de ikke nok ammo til trening, samt m16 fra vietnamkrigen.

  Improviserte bomber fra opprørerne står nå for 70% av alle skadde i irak...

  Hehe...etter reportasjen fra irak, viser de nå en om en albaner som bor i usa, og under slåssingen på balkan skaffet våpen og utstyr til geriljaen. Lett som bare det, han bare labbet inn og ba om en 50 kaliber rifle, med valgfritt ammo, gjerne panserbryte...Et par hundre ble sendt over. De bare sendte riflene med kommersielle fly, helt lovlig.

  Sykt land...
  We sleep soundly in our beds at night because rough men stand ready to do violence on our behalf

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •