SPESIALJEGER.NET
Opptaksforum på Milforum - Spesialjeger.net

Nytt opptaksforum - Spesialjeger.net
Kun for dere som ligger i trening til opptak. Trykk på bildet for mer info!

Viser resultatene 1 til 2 av 2
 1. #1
  Menig
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  10
  Liker (gitt)
  0
  Liker (mottatt)
  0
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  0

  Gi avslag på befalskole? Karakterer for å komme på BS?

  Hei.

  Jeg har søkt meg til FOS i sommer med førstevalg som 'Alle befalskoler' i Hæren. Men jeg vil kanskje vente til neste sommer istedenfor pga skole. Dersom jeg får innkalling til FOS, hva gjør jeg for å si nei? Sender jeg brev/mail til noen eller bare er det å ikke komme?


  Jeg har 3,8 i snitt fra vgs. Jeg mener å huske at vgs ikke var et krav for befalskole men jeg har lest en tråd hvor en person ikke kom inn pga skolesnittet og fraværet. Er Vgs plutselig et krav? (Tenkte meg på BS for panserbataljonen, ikke teknisk bs e.l) 2. #2
  Sersjant
  Ble medlem
  Apr 2011
  Innlegg
  1.052
  Liker (gitt)
  282
  Liker (mottatt)
  82
  Nevnt
  18 innlegg
  Sitert
  80 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  6
  Generell studiekompetanse er et krav for å gå befalsskole. Dog kan sjef for Hærens befalsskole på særskilt grunnlag gi unntak fra denne regelen, men da skal det ligge et særskilt grunnlag bak avgjørelsen. Noe sånt kan være at du innehar nøkkelkompetanse eller at de har et prekært behov de ikke kan fylle uten å ta deg inn. Jeg tviler på at det er noe du blir vurdert for. Du sier du har 3,8 i snitt fra vgs, da bør jo ikke generell studiekompetanse bekymre deg? Har du yrkesfaglig utdanning?

  Forøvrig: Jeg anbefaler deg virkelig å gå befalsskolen. Mang en kar har angret på at de ikke har gjort det, og de som har gjort det, angrer ikke. Om du utsetter det et år, så gi Vernepliktsverket beskjed om at du ikke stiller til opptak, slik at de kan kalle inn en annen som ikke fikk din plass.
  Sist endret av 9echo; 26-03-12 kl 23:35


Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Om Milforum
Milforum ® er det militære debattforumet hvor innholdet styres av brukerne. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, og det geopolitiske spenningsforholdet verden over.
Støtt Milforum
Støttemuligheter
Sosiale Medier