Viser resultatene 1 til 4 av 4
 1. #1
  Battle Captain
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  20.149
  Liker (gitt)
  570
  Liker (mottatt)
  310
  Nevnt
  63 innlegg
  Sitert
  408 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  18

  De umoralske fattige som forklaring på økonomisk nedgang

  http://www.aftenbladet.no/meninger/k...l#.T0jiLYePVn8

  Amerikansk forsker har teorier om at kjernefamilien og konservative dyder medfører velstand, mens skilsmisser, aleneforeldre etc medfører fattigdom. Sven Egil Omdal skriver om overføringsverdien til samfunnsutvikling i Tyskland og Hellas. Er det slik at de fattige (Hellas) er fattige fordi de ikke dyrker de rette verdiene - eller er det rett og slett feil sammensatt næringsliv slik som også påpekes som mulig forklaring?
  Sist endret av Sofakriger; 25-02-12 kl 15:44
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

 2. «Militært Bokkilden Haugenbok

  Trond Bolle - marinejeger e-14 Tommy Fjeldheim Tenk som en kriger Bertrand-Larssen Mental Trening bli tøff Chris Ryan Bravo Two Zero Spionbasen The real Bravo Two Zero
 3. #2
  Sersjant
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  4.883
  Liker (gitt)
  281
  Liker (mottatt)
  61
  Nevnt
  6 innlegg
  Sitert
  57 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  7
  Vet lite om dette, men hva med skattesystemet og skattekulturen i Hellas?

  At stabile par som arbeider mye (fortrinnsvis under greie vilkår) og deler inntektene har greie forutsetninger er kanskje ingen større bombe. Om gudstro har mye med saken å gjøre vet jeg ikke, men kanskje det hjelper enkelte med selvdisiplinen.

  Jeg vil personlig bli overrasket om det ikke går an å påvise delårsaker innen næringslivet også. Urettferdighet og dårlig ledelse forekommer her og der, Norge inkludert.

 4. #3
  Korporal klasse 1
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  4.575
  Liker (gitt)
  0
  Liker (mottatt)
  0
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  1 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  6
  Angående Hellas så er bildet, som det jo som oftest er, mye mer komplekst enn det fremstilles. Ja, de har store utfordringer knyttet til svart økonomi og lav skatteinngang, de har en relativt lav pensjonsalder i regelverket for en del grupper, de er blandt de som bruker størst andel av sitt GDP på forsvar i Nato og ja de har i stor grad ført både egen befolkning og omverdenen bak lyset om ahvordan situasjonen var. Men samtdig har Hellas høyere gjennomsnittlig pensjonsalder enn mange nordlige europeiske stater, det er landene som nå presser de som samtidig har tjent godt på salg av militærutstyr til Hellas og det er finansinstitusjoner som har villig bidratt til tross for at de har visst at situasjonen var på gale veier.

  Angående den analysen av den amerikanske middelklassens forfall så er den ikke uventet fra høyresiden. Der liker de å forfekte at gode familieverdier er roten til alt godt. Å vise til skilsmissestatistikken i 1960 blir jo så utrolig unyansert da mørketallene for vodelige ekteskap, utroskap og andre eksempler på tilfeller hvor mangelen på skilsmisse på ingen måte er en indikator på gode familieverdier.

  USA har gjennomgått en tilsvarende samfunnsmessig endring som mye av den vestlige verden i varierende grad også har gjort, nemlig at en svært stor andel av jobber innen primærnæringer og tradisjonell industri og produksjon har forsvunnet og synliggjort et gap innad i det som før var ansett som en gruppe, nemlig middelklassen. Økende skiller mellom de som har tilgang til utdanning og dermed de jobbene som i det "nye" samfunnet gir tilgang til middelklassen og de som ikke har det. Dette har synliggjort større sosiale problemer som har et så stort antall bidragsytende forklaringer at jeg ikke skal påberope meg å ha oversikt over det. men det spenner jo fra manglende sikkerhetsnett til at "ghettofisering" forsterker og sprer effekten.
  "You are overreacting, and you can't spell overreacting without ovary. You're a girl"

 5. #4
  Moderator
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  4.563
  Liker (gitt)
  64
  Liker (mottatt)
  211
  Nevnt
  29 innlegg
  Sitert
  101 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  11
  http://www.sciencedaily.com/releases...0224132655.htm

  Atheister og liberale er smartere enn konservative og religiøse. Finns også et meget sterkt samband mellom andelen atheister og velstand. Atheister eksisterer nesten ikke i subsahariske afrika men er meget vanlig i nordeuropa.
  Minsk, det nye Utopia

Milrab militært utstyrTrådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Om Milforum
Milforum ® er det militære debattforumet. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, det geopolitiske spenningsforholdet mellom ulike religioner og utviklingen geopolitisk mellom øst og vest i tillegg til å motivere sunn og oppegående ungdom som ønsker å forberede seg til en militær karriere, til opptak og tjeneste i Forsvaret.
Nyttige linker
Marinejeger.net - temaside om MJK
Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK
Milforums Nettbutikk
Milrab.no - utstyr til Politiet og Forsvaret
Haugen Bok

Wickr: @milforumwickr - for innsending av tips og meldinger på en trygg måte.
Sosiale Medier