Milrab
Viser resultatene 1 til 4 av 4
 1. #1
  Battle Captain
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  19.438
  Liker (gitt)
  232
  Liker (mottatt)
  141
  Nevnt
  26 innlegg
  Sitert
  218 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  13

  De umoralske fattige som forklaring på økonomisk nedgang

  Erik Bertrand Larssen er omtalt som Norges Tommy Fjeldheim er tidligere elitesoldat i Forsvarets spesialkommando og en erfaren mentaltrener. Eirik Isdahl har vært marinejeger i 14 år og er i aktiv tjeneste i dag.
  Boken Secret Service-agent i krigens Tromsø er helt ny, og kan være en ypperlig julegave for dem som er interessert i krigen. In the secret world of spies and covert operations. Fallskjermjeger - arven fra kompani Linge
  Osama bin Laden er død, men hans etterfølger forbereder et comeback for al-Qaida January 1991. IRAQ. Sommeren 2014 blir verden kjent med terrorgruppen IS.
  http://www.aftenbladet.no/meninger/k...l#.T0jiLYePVn8

  Amerikansk forsker har teorier om at kjernefamilien og konservative dyder medfører velstand, mens skilsmisser, aleneforeldre etc medfører fattigdom. Sven Egil Omdal skriver om overføringsverdien til samfunnsutvikling i Tyskland og Hellas. Er det slik at de fattige (Hellas) er fattige fordi de ikke dyrker de rette verdiene - eller er det rett og slett feil sammensatt næringsliv slik som også påpekes som mulig forklaring?
  Sist endret av Sofakriger; 25-02-12 kl 15:44
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

 2. Trond Bolle - marinejeger e-14 Tommy Fjeldheim Tenk som en kriger Bertrand-Larssen Mental Trening bli tøff Chris Ryan Bravo Two Zero Satellittkrigen Spionbasen The real Bravo Two Zero
 3. #2
  Sersjant
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  4.861
  Liker (gitt)
  259
  Liker (mottatt)
  57
  Nevnt
  6 innlegg
  Sitert
  55 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  7
  Vet lite om dette, men hva med skattesystemet og skattekulturen i Hellas?

  At stabile par som arbeider mye (fortrinnsvis under greie vilkår) og deler inntektene har greie forutsetninger er kanskje ingen større bombe. Om gudstro har mye med saken å gjøre vet jeg ikke, men kanskje det hjelper enkelte med selvdisiplinen.

  Jeg vil personlig bli overrasket om det ikke går an å påvise delårsaker innen næringslivet også. Urettferdighet og dårlig ledelse forekommer her og der, Norge inkludert.

 4. #3
  Korporal klasse 1
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  4.575
  Liker (gitt)
  0
  Liker (mottatt)
  0
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  1 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  5
  Angående Hellas så er bildet, som det jo som oftest er, mye mer komplekst enn det fremstilles. Ja, de har store utfordringer knyttet til svart økonomi og lav skatteinngang, de har en relativt lav pensjonsalder i regelverket for en del grupper, de er blandt de som bruker størst andel av sitt GDP på forsvar i Nato og ja de har i stor grad ført både egen befolkning og omverdenen bak lyset om ahvordan situasjonen var. Men samtdig har Hellas høyere gjennomsnittlig pensjonsalder enn mange nordlige europeiske stater, det er landene som nå presser de som samtidig har tjent godt på salg av militærutstyr til Hellas og det er finansinstitusjoner som har villig bidratt til tross for at de har visst at situasjonen var på gale veier.

  Angående den analysen av den amerikanske middelklassens forfall så er den ikke uventet fra høyresiden. Der liker de å forfekte at gode familieverdier er roten til alt godt. Å vise til skilsmissestatistikken i 1960 blir jo så utrolig unyansert da mørketallene for vodelige ekteskap, utroskap og andre eksempler på tilfeller hvor mangelen på skilsmisse på ingen måte er en indikator på gode familieverdier.

  USA har gjennomgått en tilsvarende samfunnsmessig endring som mye av den vestlige verden i varierende grad også har gjort, nemlig at en svært stor andel av jobber innen primærnæringer og tradisjonell industri og produksjon har forsvunnet og synliggjort et gap innad i det som før var ansett som en gruppe, nemlig middelklassen. Økende skiller mellom de som har tilgang til utdanning og dermed de jobbene som i det "nye" samfunnet gir tilgang til middelklassen og de som ikke har det. Dette har synliggjort større sosiale problemer som har et så stort antall bidragsytende forklaringer at jeg ikke skal påberope meg å ha oversikt over det. men det spenner jo fra manglende sikkerhetsnett til at "ghettofisering" forsterker og sprer effekten.
  "You are overreacting, and you can't spell overreacting without ovary. You're a girl"

 5. #4
  Moderator
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  4.345
  Liker (gitt)
  17
  Liker (mottatt)
  118
  Nevnt
  18 innlegg
  Sitert
  73 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  8
  http://www.sciencedaily.com/releases...0224132655.htm

  Atheister og liberale er smartere enn konservative og religiøse. Finns også et meget sterkt samband mellom andelen atheister og velstand. Atheister eksisterer nesten ikke i subsahariske afrika men er meget vanlig i nordeuropa.
  Minsk, det nye Utopia

MilrabOm Milforum
Milforum ® er Norges største militære debattforum. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, geopolitikk i tillegg til å motivere ungdom til fremtidig tjeneste. En hovedregel gjelder: Tenk - Trykk - Tal. Gradert informasjon skal ikke ut på Milforum.

Kontakt oss trygt på Wickr med vårt brukernavn @milforumwickr eller e-post admin @ milforum.net. Marinejeger.net - temaside om MJK, Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK. Se også Milforums nettbutikk.

Proteinfabrikken
Sosiale Medier