Milrab julebutikk nettbutikk julehandel jul
Viser resultatene 1 til 7 av 7
 1. #1
  Junior medlem
  Ble medlem
  Aug 2011
  Innlegg
  5

  Sesjonsresultater og fallskjermjeger

  Hei, jeg var på sesjon del 2 på hamar denne uken. Jeg har lenge villet prøve meg til fallskjermjegeropptaket i juli, og søkte dette for ca 1 måned siden. Altså, da jeg var på sesjon fikk jeg 5 på evnetesten(offiseren sa resultatet mitt var VELDIG nærme karakter 6) fikk 9 på syn,hørsel, ingen allergier osv.

  Problemet mitt er at jeg hadde lungebetennelse de 3 ukene før sesjonsdagen (var sengeliggende 2 dager før sesjon) Så jeg hadde mistet en del vekt de siste ukene, så jeg hadde en BMI på 19. Jeg strevde meg til 12.min på mølla mens jeg hostet og harket(Hadde fint klart rundt 14 minutter hvis jeg hadde vært frisk.

  Spørsmålet mitt er som følger: Vil jeg bli kalt inn til grovuttaket til HjK/FSK nå til sommeren ? - hvis dette er mulig å svare på såklart (med tanke på relativt lav bmi og ikke den beste tiden på mølla(syk) - har allerede gått opp nesten 2 kilo etter sesjonen, og det fortsetter oppover mot "normalvekten" min vil jeg tippe i løpet av et par måneder.

  MvH Lars

 2. Battle for Peace The Direction of War Contemporary Strategy in Historical Perspective Counterinsurgency Exposing the Myths of the New Way of War «Bravo The Secret War in Afghanistan The Soviet Union, China and Anglo-American Intelligence in the Afghan War It Doesn't Take a Hero H.Norman Schwarzkopf

  Fallskjermjeger arven fra Kompani Linge Krigshelten historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle Strengt hemmelig norsk etterretningsteneste 1945-1970 Brandon Webb Navy Seals

  The Savior Generals How Five Great Commanders Saved Wars That Were Lost - from Ancient Greece to Iraq Seal Of Honor Operation Red Wings and the Life of Lt Michael P Murphy Level Zero Heroes «The The Twilight War The Secret History of America's Thirty-Year Conflict with Iran Cyber War The Next Threat to National Security and What to Do About it
 3. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  30
  Ser ingen grunn til at du ikke skal bli kalt inn, da den fysiske delen så vidt jeg vet ikke teller så veldig mye. Dessuten er 12 minutter over gjennomsnittet

 4. #3
  Junior medlem
  Ble medlem
  Aug 2011
  Innlegg
  5
  For en timing. Fikk akkurat brev fra Forsvaret om at jeg ikke tilfredsstilte minimumskravene for å bli fallskjermjeger Dette er noe jeg stiller spørsmål ved fordi: sterk femmer på evnetest - nesten 6 i følge offiser(minimum 5 er kravet?) 9 på hørsel og syn, bestod legetesten med glans. Husker ikke hvilken klassifisering jeg fikk, men jeg husker at den stod for at jeg var veldig motivert og i god fysisk form. Jeg tror ikke jeg har noe på vandel. Det eneste jeg har vært i kontakt med politiet med er at jeg lå litt for nærme en bil forran meg i en 50-sone (fikk ingen skriv på dette, bare en muntlig advarsel på at det kan være farlig - altså ingen prikker eller bot)

  Denne beskjeden på at jeg fikk avslag på grunnlag av minimumskravene får meg til å undre; er det noe jeg har oversett angående minimumskravene? Og/eller kan/bør jeg klage på avgjørelsen?

 5. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  30
  Hm. Du kan vel ringe eller sende mail til VPV/HJK for å spør hva grunnlaget for at du ikke tilferdsstilte kravene var. Du er helt sikker på at du ikke har noe på vandel?

 6. #5
  Junior medlem
  Ble medlem
  Aug 2011
  Innlegg
  5
  Hei, jo skal gjøre det. Så det ikke før nå, men det stod at det brever ble sent ut den 06.02.12 og jeg var på sesjon 08.02.12 ! Tror du dette kan være feilen?
  Mener jeg har 110% clean vandel. Har aldri gjot noe straffbart. som sagt, det eneste var at jeg lå litt nærme en bil forran meg(var kontroll) men jeg fikk bare beskjed om at jeg må ha litt mer avstand, fikk ingen bot, skriv, prikker eller noe av det, bare en liten beskjed så fikk jeg kjøre videre.
  Takk for svar uansett, men håper dette ordner seg nå, med tanke på at de sendte ut avlsaget før jeg i det hele tatt har vært på sesjon

 7. #6
  Junior medlem
  Ble medlem
  Aug 2011
  Innlegg
  5
  Det ordnet seg nå : ) Fikk svar på at de hadde vurdert søknaden etter sesjon del 1 ( siden jeg egentlig ikke ble innkalt til sesjon del 2 pga kneskade - sendte klage med legemelding og alt ble godkjent) Så fikk beskjed om at jeg tilfredstiller minimumskravene og blir vurdert som søker på nytt.

 8. #7
  Junior medlem
  Ble medlem
  Jul 2012
  Innlegg
  1

  Lengden på opptak.. Noen som vet ca?

  Er det noen som vet hvor lenge fallskjermjeger opptaket pleier og vare? Er det 3 dager grovuttak så rekrutt også en uke med opptak?? Og pleier lengden på dette å vare 3-4 uker, eller 5-6 uker?? Veldig mye forskjellig informasjon hadde satt pris på svar! ..


Motebutikken for den moteriktige soldat

Stikkord for denne tråden

Om Milforum
Milforum ® består av en rekke nettsider basert på tematikk rundt militæret, Forsvaret og Politiet. Milforum.net ble etablert i april 2004. Se

Kontakt oss trygt på Wickr med vårt brukernavn @milforumwickr eller e-post admin @ milforum.net
Andre nettsteder
Heimevernet.net - Temaside
Marinejeger.net - temaside om MJK
MilNett.no - Nyhetsside
Marinejeger.net - temaside om MJK
Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK
Spesialstyrker.no - temaside om Spesialstyrker
Romfart.net - temaside om Romfart
Luftmakt.no - Luftmakt
Nettbutikk - Klær i egnet tema
Sosiale Medier