Milrab julebutikk nettbutikk julehandel jul
Viser resultatene 1 til 6 av 6
 1. #1
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933

  Nijmegenmarsjen (Oslo) 2012

  Da er i allefall jeg både klar for å starte treninga for neste års marsj.

  OOF - første økt - søndag 28. august, oppmøtested Sjøsiden på Oslo S kl. 0900.

  Joda, det er tidlig på søndag men ikke mer enn det må være.

  Distanse - Sjøsiden - langs E-18 via Gamle Mossevei til Vinterbro/Sjøskogen (returbuss for de som ønsker) og tilbake igjen.

  Antatt distanse totalt er 45 km, antatt tidsforbruk er 8+ timer, ta med matpakker og rikelig drikke ! Mellom Oslo S og Sjøskogen er det vel bare bensinstasjonen ved Nedre Bekkelaget (ved busstoppet) som kan tilby påfyll av føde.

  Antrekk som normalt, pakning. Ingen SAN-støtte.

  Neste treningsøkt blir tentativt to uker ut i september, og neste deretter primo oktober.
  Beyond is where I learn

 2. Battle for Peace The Direction of War Contemporary Strategy in Historical Perspective Counterinsurgency Exposing the Myths of the New Way of War «Bravo The Secret War in Afghanistan The Soviet Union, China and Anglo-American Intelligence in the Afghan War It Doesn't Take a Hero H.Norman Schwarzkopf

  Fallskjermjeger arven fra Kompani Linge Krigshelten historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle Strengt hemmelig norsk etterretningsteneste 1945-1970 Brandon Webb Navy Seals

  The Savior Generals How Five Great Commanders Saved Wars That Were Lost - from Ancient Greece to Iraq Seal Of Honor Operation Red Wings and the Life of Lt Michael P Murphy Level Zero Heroes «The The Twilight War The Secret History of America's Thirty-Year Conflict with Iran Cyber War The Next Threat to National Security and What to Do About it
 3. #2
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933
  Javel, da har Norsk KO åpnet for påmeldinger - og de har fått mange allerede.

  www.nijmegenmarsjen.info for skjema & administrativ info.
  www.KLM.no for dem som flyr tidligst avgårde til AMS/Schipohl hvor man kan ta toget til Nijmegen, derfra går det jo taxi de siste km opp til camp og jaggu er det greit med taxiholdeplass rett utenfor jernbanestasjonen !

  I år reiser jeg ned for å hente mitt siste énsifra tall til båndstripa/medaljen, og er igang med treninga. Det blir fellestreninger i Osloområdet utover noe som også kan observerest på Facebook eller slike løse fora.

  Pris for påmeldinga er i år som de siste årene usle kr. 2.400,- pr snute, man kan melde seg på individuellt eller som tropp. En tropp må være minimum 11 personer, da kan ingen falle fra fordi frafall av personell i såpass liten tropp diskvalifiserer til en gruppemedalje (forvokst coin) men alle får sine respektive medaljer ved fullføring.

  Prisen for fly ned og opp har fra Oslo pleid å ligge på 1.000,- til 2.000,-. Togbillett fra Schipohl til Nijmegen og tilbake (kjøp tur/retur med det samme) koster <€30,- og drosjeturen opp fra Nijmegen rundt €22,-.
  Dersom man velger seg returfly lørdag etter marsjen så kan man bestille bussete som Norsk KO arrangerer fra camp og inn til AMS/Schipohl så det er lett å komme seg hjem igjen, også for folk som ikke er kjent i området.

  Hva dette koster fra andre flyplasser finner dere som har behov ut selv.

  Spørsmål om ett minutt.
  Beyond is where I learn

 4. #3
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933
  Promovideo fra to år tilbake  Til forskjell var vi i 2011 6.500 i grønt mens de estimerte vi skulle være 5.000 pax, for to år siden endte vi opp med å være 6.000 i og rundt marsjen. Lenge siden tallene har vært så høye.
  For to år siden var det 360 nordmenn der (militære, jeg har ingen tall på de sivile) og ifjor var vi 420'ish - ifjor var også 300 førstegangsgåere !

  Det er imponerende men det blir også deilig når man sammenligner med Sverige - de er færre enn oss der ende

  (Danskene er rundt 800+ så det er en stund igjen til vi når deres oppmøtetall)(rundt 1990 var det 900 norske i grønt der nede, ventelister på det dobbelte av det igjen siklet på startkortene til dem som fikk dra)
  Sist endret av Gehenna; 12-01-12 kl 12:18
  Beyond is where I learn

 5. #4
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933
  La føttene bli vant med skotøy og bekledning, dette er et eksempel fra snart fem år tilbake hvor en sivilist ikke hadde verken testet ut skotøyet eller kunnskaper & remedier til å tappe blemmer underveis.  Med treningsgrunnlag i M-77/tilsv, uniform og med pakning med vekt så slipper man slike "blemmer" (pun intended). I tillegg vil det slunkne støtteapparatet som er der i 2012 kunne bistå om du sliter for mye, med endel kunnskap og erfaring.

  Jeg trodde jeg hadde 2007s største blemmer men mine gikk ikke på tvers av hælputa og mine blødde ikke uten hjelp - men det skal godt gjøres at ting blir ille, så lenge man trener i tide før avreise.
  Beyond is where I learn

 6. #5
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933
  Jeg hørte et lite ubekrefta feltrykte om at veteraner fra MINURCAT småpønsker på å stille til start i år.

  Det var personell fra begge kontigentene der i tilstrekkelig antall for å få stablet avdeling på beina i 2010 da FN-misjonen for norsk del var avslutta. Man må være minimum 11 pax for å få stille som avdeling, jeg mener å huske de var 16 for to år siden.
  Beyond is where I learn

 7. #6
  Veteran Forumist
  Ble medlem
  Oct 2005
  Bosted
  Felt
  Innlegg
  16.933
  Fact - fellestrening i morgen den dag med følgende info å tygge på :

  -oppmøte 1800 ved parkeringsplass, Frognerparken (siden som vender mot Colloseum/Majorstua)
  Ukjent distanse men beregn 2+ timer og vit at om man er gammel nok så kan man handle seg en styrketår på Den gamle major etter endt økt.

  Også førstegangsgåere eller folk som "egentlig ikke" skal gå Nijmegen (i år) kan delta.

  Jeg styrer ikke med denne fellestreningen, det er det en paatroppende major som gjør.
  Beyond is where I learn


Motebutikken for den moteriktige soldat
Om Milforum
Milforum ® består av en rekke nettsider basert på tematikk rundt militæret, Forsvaret og Politiet. Milforum.net ble etablert i april 2004. Se

Kontakt oss trygt på Wickr med vårt brukernavn @milforumwickr eller e-post admin @ milforum.net
Andre nettsteder
Heimevernet.net - Temaside
Marinejeger.net - temaside om MJK
MilNett.no - Nyhetsside
Marinejeger.net - temaside om MJK
Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK
Spesialstyrker.no - temaside om Spesialstyrker
Romfart.net - temaside om Romfart
Luftmakt.no - Luftmakt
Nettbutikk - Klær i egnet tema
Sosiale Medier