Milrab
Viser resultatene 1 til 3 av 3
 1. #1
  Korporal
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  1.205
  Liker (gitt)
  1
  Liker (mottatt)
  0
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  3

  Middelaldersk blodhevn.

  Erik Bertrand Larssen er omtalt som Norges Tommy Fjeldheim er tidligere elitesoldat i Forsvarets spesialkommando og en erfaren mentaltrener. Eirik Isdahl har vært marinejeger i 14 år og er i aktiv tjeneste i dag.
  Boken Secret Service-agent i krigens Tromsø er helt ny, og kan være en ypperlig julegave for dem som er interessert i krigen. In the secret world of spies and covert operations. Fallskjermjeger - arven fra kompani Linge
  Osama bin Laden er død, men hans etterfølger forbereder et comeback for al-Qaida January 1991. IRAQ. Sommeren 2014 blir verden kjent med terrorgruppen IS.
  http://www.snl.no/%C3%A6resdrap

  Kan være noe av forklaringen på ugjerningen i Afghanistan.
  Da ligger de ca.1000 år etter oss i utvikling.
  De gamle nordboene handlet også sånn.
  everybody is somebodys fool

 2. Trond Bolle - marinejeger e-14 Tommy Fjeldheim Tenk som en kriger Bertrand-Larssen Mental Trening bli tøff Chris Ryan Bravo Two Zero Satellittkrigen Spionbasen The real Bravo Two Zero
 3. #2
  Moderator
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  14.279
  Liker (gitt)
  88
  Liker (mottatt)
  332
  Nevnt
  45 innlegg
  Sitert
  287 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  15

  Re: Middelaldersk blodhevn.

  Litt interessant: Jeg hørte for en tid siden en religionshistoriker som var ekspert på norrøn religion sammenligne æresbegrepene i vikingtiden i Norge med det du finner i Midtøsten/Vestasia etc. (faktisk ikke bare i muslimske miljøer, du finner mye av det samme blant f.eks. de kristne kopterne i Egypt). Hun fant en del likheter, men også store forskjeller. I begge tilfelle er ære noe ekstremt viktig. Ære er på mange måter enkeltmenneskets, familiens og slektens kapital, minst like viktig som gods og gull. Det er også noe du kan vinne og tape, akkurat som gods og gull, og er nesten målbart og håndgripelig. Det å bevare (og helst høyne) ens ære er nærmest det viktigste i livet. Her er vikingtiden og Midtøsten like. Også når det gjelder ærekrenkelser: Har noen fornærmet deg, svekker det din ære. Den eneste måten å få æren tilbake er ved å hevne dette på en eller annen måte. Her er det også stor likhet.

  Men, der hun sa det var enorm forskjell, gjaldt forholdet til kvinner og seksualitet. I Midtøsten/Vestasia eller hva man kaller det, er kvinnenes dyd den aller viktigste delen av familiens/slektens ære ("slektens ære befinner seg mellom beina til slektens kvinner"). Har en kvinne opptrådd "usømmelig" (av og til ut fra en meget streng definisjon,som kan inkludere å ha blitt voldtatt), ødelegger det familiens/slektens ære på det mest dramatiske, og i noen samfunn er den eneste måten å gjenopprette æren å drepe kvinnen som har "syndet". Dette ville være en helt umulig tankegang i norrøn tid. En løssluppen kvinne ville også der kunne redusere slektens ære (men ikke så dramatisk), men å drepe henne for det ville være utenkelig, det ville faktisk være det mest æreløse man kunne gjøre i norrøn tid. Det ville bokstavelig talt sette din ære, fullstendig uopprettelig, til null. Den som myrdet en kvinne var for all sin tid fullstendig æreløs.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 4. #3
  Korporal
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  1.205
  Liker (gitt)
  1
  Liker (mottatt)
  0
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  3

  Re: Middelaldersk blodhevn.

  Dersom slektens ære er den "magneten" som befinner seg mellom bena på kvinnene,så vil jo æren sveve i en ytterst utsatt posisjon
  hele tida.(men vet at det er tilfelle.)
  everybody is somebodys fool

MilrabOm Milforum
Milforum ® er Norges største militære debattforum. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, geopolitikk i tillegg til å motivere ungdom til fremtidig tjeneste. En hovedregel gjelder: Tenk - Trykk - Tal. Gradert informasjon skal ikke ut på Milforum.

Kontakt oss trygt på Wickr med vårt brukernavn @milforumwickr eller e-post admin @ milforum.net. Marinejeger.net - temaside om MJK, Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK. Se også Milforums nettbutikk.

Proteinfabrikken
Sosiale Medier