Milrab
Side 15 av 15 FørsteFørste ... 5131415
Viser resultatene 561 til 563 av 563
 1. #561
  Moderator
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  14.219
  Liker (gitt)
  78
  Liker (mottatt)
  304
  Nevnt
  45 innlegg
  Sitert
  268 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  14
  Erik Bertrand Larssen er omtalt som Norges Tommy Fjeldheim er tidligere elitesoldat i Forsvarets spesialkommando og en erfaren mentaltrener. Eirik Isdahl har vært marinejeger i 14 år og er i aktiv tjeneste i dag.
  Boken Secret Service-agent i krigens Tromsø er helt ny, og kan være en ypperlig julegave for dem som er interessert i krigen. In the secret world of spies and covert operations. Fallskjermjeger - arven fra kompani Linge
  Osama bin Laden er død, men hans etterfølger forbereder et comeback for al-Qaida January 1991. IRAQ. Sommeren 2014 blir verden kjent med terrorgruppen IS.
  VG: Morna Meymaneh

  Året er 2007. Den skuddsikre vesten er gjemt under uniformsjakken. Pistolen er stukket ned i bukselinningen, også den skjult for å virke så hyggelige som mulig. Hjelmen ligger i leiren, det samme gjør geværet. De norske soldatene er på vei ut for å spise lunsj i Meymaneh. Kebab og ferske nanbrød frister mer enn maten i leiren. Smilene sitter løst, både hos de norske soldatene og de lokale i sentrum av den støvete småbyen nordvest i Afghanistan.

  Fem år senere. Vi ruller gjennom sentrum, godt beskyttet av 12,5 tonn tyskbygget panserkjøretøy. Likevel har alle på seg skuddsikre vester. Våpnene i bilen er ladet. Det samme er maskinkanonen på taket, som fjernstyres fra setet ved siden av meg.

  Gjennom det skuddsikre glasset ser jeg en liten gutt. Fire år, kanskje fem. Han spytter etter oss. En annen gutt vinker ivrig, før faren tar tak i hånden hans. Andre snur seg bort.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 2. Trond Bolle - marinejeger e-14 Tommy Fjeldheim Tenk som en kriger Bertrand-Larssen Mental Trening bli tøff Chris Ryan Bravo Two Zero Satellittkrigen Spionbasen The real Bravo Two Zero
 3. #562
  AGR416
  Guest
  Fire norske soldater skadet i veibombe

  En norsk kolonne på syv kjøretøyer har kjørt på en veibombe ved Kabul i Afghanistan. Fire soldater er lettere skadet.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/ar...artid=10062961

 4. #563
  Moderator
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  14.219
  Liker (gitt)
  78
  Liker (mottatt)
  304
  Nevnt
  45 innlegg
  Sitert
  268 innlegg
  PONDUS
  Basert på brukerens evne til å gi ris/ros (stjerna), mottatte likes, antall innlegg og fartstid
  14

  Sv: PRT Meymaneh-tråden; Nyheter, Incidenter og Anslag

  En interessant sak jeg fant nå med intervju med sjef OMLT 5 i Afghanistan i desember 2010 - juni 2011 Morten Eggen og kompanisjefmentor Gaute Indseth (som stort sett ledet mentorenheten som fulgte QRF-kompaniet av den afghanske brigaden i Faryab). Intervjuet er fra 2012, men allikevel temmelig interessant: Ledelse i krig: En løpende vurdering av risiko.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

Milrab

Side 15 av 15 FørsteFørste ... 5131415


Om Milforum
Milforum ® er Norges største militære debattforum. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, geopolitikk i tillegg til å motivere ungdom til fremtidig tjeneste. En hovedregel gjelder: Tenk - Trykk - Tal. Gradert informasjon skal ikke ut på Milforum.

Kontakt oss trygt på Wickr med vårt brukernavn @milforumwickr eller e-post admin @ milforum.net. Marinejeger.net - temaside om MJK, Fallskjermjeger.net - temaside FSK/HJK. Se også Milforums nettbutikk.

Proteinfabrikken
Sosiale Medier