Foto:Forsvaret

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Tilpasset søk
 
Side 6 av 6 FørsteFørste ... 456
Viser resultatene 201 til 202 av 202

Tråd: NORBATT 40 år

 1. #201
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.434
  Pondusfaktor
  82

  Sv: NORBATT 40 år

  18. juli 1978

  Om kvelden, etter at det har blitt mørkt, observeres det at 18-20 PLO-soldater går i stilling i Olivenlunden rettet mot KP 2s post ved veien øst for Tell Quezi. Mannskapene på posten går i stilling og KP 2 setter troppen som bl.a. bemanner denne i alarmberedskap. Flere av PLO-soldatene er svært unge, tidlig i tenårene, og har dårlig disiplin. En 13-14 åring kommer fram mot NORBATTs post og kommer med trusler, men han blir etter hvert roet ned av PLO-soldatenes leder. Ti PLO-soldater forsøker å krysse veien, men blir oppdaget og tilbakevist. Troppen fra KP 2 skyter opp en del lysraketter i denne forbindelse, og to bevæpnede PLO-soldater kommer igjen fram til posten og spør hvorfor det ble skutt opp lys. Situasjonen roes ned.

  Personellradarene (bl.a. den til Tr 2/KP 3) viser nå klart at PLO-styrken i «Reiret» ofte om natten sender ut patruljer som beveger seg gjennom NORBATTs område forbi El Khraibe mot militsens stillinger ved El Meri og lenger vest (dalen mellom El Khiam og El Khraibe/El Meri). I natt forsøker 2. tropp å ta en slik patrulje, men de finner den ikke.

  Jeg er stadig på perm i Israel, men permen går mot slutten. Jeg tar buss fra Tel Aviv til Tiberias der jeg «linker opp med» Helge på Quiet Beach. Om kvelden på vår siste permdag spiser vi en bedre middag på en restaurant før vi går på byen og drikker øl.
  Sist endret av hvlt; 18-07-18 kl 09:47
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 2. Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv

 3. #202
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.434
  Pondusfaktor
  82

  Sv: NORBATT 40 år

  19. juli

  Om natten hører 2. tropp/KP 3 en eksplosjon i syd, sannsynligvis fra en mine. Like etter starter militsen nord for El Meri kraftig ildgivning med 12,7 mm mitraljøse og håndvåpen. Rikosjetter treffer leiren til 3. tropp. Personellradaren til 2. tropp har gitt utslag, så det er sannsynlig det er en PLO-patrulje som har infiltrert gjennom NORBATTs område og blitt beskutt.

  Helge og jeg tar buss til Qiryat Shemona. Der ser vi en M621 lastevogn fra NORBATT som vi haiker med til Metulla der vi tar på oss uniformene som vi hadde lagret på pensjonatet der. Vi får etter hvert transport til Kafr Chouba, og permisjonen er over. Her venter en nedslående beskjed. I likhet med de fleste andre som var studenter hadde jeg søkt tidligere dimisjon for ikke å også få høstsemesteret helt ødelagt. Min søknad, i likhet med de fleste andres, er avslått. Alle dimisjoner må godkjennes av UNIFIL sentralt, og saksbehandler er en personelloffiser fra Senegal. Han, i likhet med det meste av UNIFILs ledelse, har liten forståelse for at NORBATT består av reservister (alle andre bataljoner var profesjonelle avdelinger), og at reservister kan ha spesielle behov som er forskjellig fra behovene til f.eks. afrikanske yrkessoldater. Dette vil bli tatt opp igjen av NORBATT og CONTICO, men foreløpig er dette en stor skuffelse.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

Side 6 av 6 FørsteFørste ... 456
Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Tilpasset søk

Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Lignende tråder

 1. Operasjonsrapport fra Norbatt 1
  By rangle in forum Veteranhjørnet
  Svar: 11
  Nyeste innlegg: 03-10-11, 08:32
 2. NORBATT XXV
  By 94VA in forum Veteranhjørnet
  Svar: 14
  Nyeste innlegg: 22-04-08, 08:05
 3. NORBATT I: Redningsaksjon 17. juli 1978
  By hvlt in forum Veteranhjørnet
  Svar: 1
  Nyeste innlegg: 27-03-08, 12:15
 4. 30 år siden oppstart NORBATT
  By Gehenna in forum Veteranhjørnet
  Svar: 1
  Nyeste innlegg: 26-03-08, 14:07

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •