PDA

Vis full versjon : Tøying i trening


Northrop B-2 Spirit Northrop B-2 Spirit er et amerikansk bombefly utviklet under den kalde krigen. Det er bygget etter stealth-prinsippet og har en veldig lav radarprofil (trolig ca. 1/100 av B-52 og 1/10 av B-1B). Det er istand til å levere både konvensjonelle bomber og taktiske atomvåpen. Det er et av de dyreste flyene i verden, med en prislapp på rundt 2,2 milliarder dollar pr. fly. US AirForce


Milrab julebutikk nettbutikk julehandel jul
It Doesn't Take a Hero  H.Norman Schwarzkopf The Savior Generals  How Five Great Commanders Saved Wars That Were Lost - from Ancient Greece to Iraq «Bravo The Secret War in Afghanistan The Soviet Union, China and Anglo-American Intelligence in the Afghan War Civilian Warriors The Inside Story of Blackwater and the Unsung Heroes of the War on Terror The Aircraft-Spotter's Film and Television Companion

Milrab salg av taktisk utstyr

Storadmiral Dönitz
04-05-05, 23:34
Har akkurat oppsøkt en osteopat angående stivhet i setemsukelen og bekkenet. Må si besøket ble en aha opplevelse for min del. Driver med idrett men jeg hadde aldri trodd muskler og bekken hang sånn sammen. Var stiv i noen muskler som hadde medført over tid at bekkenet mitt på venstre siden ikke var symmetrisk og gjorde beinet mitt 2 cm lengre!!

Mye av dette kom av tøying så nå er det tøying for alle penga.. bare husk gutta. Tøying er kjempe viktig!!!

cap
05-05-05, 03:52
Bare føye meg inn her, har også vært hos osteopat for min "data" nakke og stor var overraskelsen da det viste seg at blant annet hoftebøyerne var for stive og forårsaket dette. Ellers får man en helt annen forståelse for hvordan alt i kroppen henger sammen etter å ha snakket med slike folk, de kan virkelig det de holder på med!! Fikk også samme tips, tøye tøye og tøye. Viktig å holde seg myk og fleksibel (problemer kan lett oppstå som en kombinasjon av feil trening og for lite/feil tøying).

Crazy_K
05-05-05, 13:17
Det er jo spesielt viktig å tøye når men driver med styrketrening, som mange her på forumet gjør. Hvis man skipper tøying, vil musklene bli kortere rett og slett, og bevegeligheten vil bli elendig.

ruble
05-05-05, 19:33
Bare føye meg inn her, har også vært hos osteopat for min "data" nakke og stor var overraskelsen da det viste seg at blant annet hoftebøyerne var for stive og forårsaket dette. Ellers får man en helt annen forståelse for hvordan alt i kroppen henger sammen etter å ha snakket med slike folk, de kan virkelig det de holder på med!! Fikk også samme tips, tøye tøye og tøye. Viktig å holde seg myk og fleksibel (problemer kan lett oppstå som en kombinasjon av feil trening og for lite/feil tøying).

haha! Gidd å fortell om den andre aha-opplevelsen som var litt lenger nede :D
Lurer på om jeg også bør gå til ostopat. Det ene benet mitt er 1,5cm eller noe kortere enn det andre, og det benet ene benet har jeg problemer med stive muskler. Takk for tipset :)

Staybehind
01-06-05, 21:06
Når det kommer til tøying har jeg et kjempe godt tips. Har begynt og pumpe litt, et lite minus er et jeg er over to meteren og da kan man få problemer. Poenget sa du? Vis dere prøver dere på Yoga en gang i uken (Helst to) Vil dere se vannvitige framskrit. Jeg gikk fra og såvit greie å tå på kneskålene til å legge haka over kneskålene. (etter sirka 4 mnd) Er også vannvitig bra for kordinasjon og balangse. Er kansjke ikke den mest manlige sporten, men bra uteling. Og ofte er det mye fin eye candy ;)

Martin
02-06-05, 13:55
Diskuterte tøying med samboeren min i går.. (hun er fysioterapi student)
Hun sa det at når du tøyer/strekker ut er det bare "vits i" å holde i 30sec, alt etter det har absolutt ingen effekt..

Så vet dere det folkens..

Staybehind
03-06-05, 01:38
Hei kaptein Martin.

Vet ikke om det er forskjell på utøying eller stretching. Men når jeg driver med Yoga kan jeg fort sitte å streke/tøye/bøye i en posisjon i 4 til 5 min. Vill ofte oppdage at jeg har strekt meg 3 - 5 cm lenger en det jeg fikk til det først minutet. Ofte enda lengre om jeg gjør samme øvelsen i begynelsen og slutten av samme program. Føler at dette gir meg en større bevegelses radius. Og at det har en effekt. Bare nyskjerig om du kan nevne dette for samboeren din og se hva hennes syn på saken her.

Kjør hardt, kjør stil! ;)

Martin
03-06-05, 14:11
Bøye/tøye/stretch er det samme... Hun sa det at den infoen hun hadde kom fra en undersøkelse og ikke var noe hun hadde erfart..
Så når du holder tøyingen i flere minutter er tøyingen "ferdig" for lenge siden og du drar i muskler og sener så de sakte blir lengre.( Hvor helsemessig dette er kan diskuteres)

Har hørt mye bra om yoga, men det spørs jo åssen en utøver yogaen...

Det du sier at du kan bøye deg lengre etter 4-5 min en etter 1 min kan og ha mye med at du slapper mer av, blir vant med stillingen...
Når en skal bøye/tøye/stretche er det viktig å slappe av i de musklene en skal tøye, nytter ikke å spenne alle muskler for å strekke tøyingen noen extra cm..
Hvis du skjelver i de musklene du tøyer, da holder du på for hardt...

Nå er hun bare student men håper dette var noenlunde det svaret du så for deg..

P.S Du vet at det derre kaptein gradsystemet bare er et tegn på hvor aktive de forskjellige forumdeltakerene er på forumet sant?? I virkeligheten er eg bare korporal.... Graden øker etter hvor mange innlegg du har..

Staybehind
03-06-05, 15:50
LOL! Ja Kaptein Martin, Jeg var ikke 100% sikker, men gikk ut ifra at rangen ikke var faktisk, men at den reflekterte hvor mange innlegg man hadde skrevet. Takk for hjelpen kaptein ;-)

admin
03-06-05, 15:53
Gutta - jeg vet mye og har godt nettverk men at E-tjenesten bidrar med faktisk grad basert på e-mail adressen når dere brukte ved brukerregistrering er å gå litt langt....

Alt er basert på aktivitet. Jo større aktivitet jo høyere grad.

Martin
03-06-05, 18:31
=)hehehehehehehehehehehehehehe=)
Du hadde imponert stort viss du viste graden på samtlige her inne ja...

cap
03-06-05, 18:36
Akk ja, hadde man bare steget like fort i gradene i det "andre" systemet også så hadde man ikke trengt mange mnd'ene på KS...;P

No fear
03-06-05, 20:02
På en måte så kan mann si at vi i Norge stiger i gradene veldig fort i forhold til land som feks. USA/England der det tar maaaaaange år å bli sersjant og da er du ikke offiser enda (underoffiser).

Martin
03-06-05, 21:16
Eg har vært endel i england. Snakket med noen soldater i et signal regiment(samband) og vi kom inn på grader.. Eg fortalte at eg hadde blitt korp etter 2 mnd rekrutt, de ble nesten sjokket.. Der brukte de flere år på samme gradstigningen...

Men no sklir den ekte tråden ut her...
Den gjaldt tøying!

Utskrevet Menig
03-06-05, 23:01
Hvis man ikke driver med spesielle idretter som krever spesiell bevegelighet, og man driver variert trening, så er det faktisk ikke så veldig viktig å tøye.

Det som gjør at noen er spesielt stive er oftest p.g.a lite kroppslig aktivitet.

Trener man mye styrketrening og ofte, bør man ikke tøye for lenge, og helst kun på de øktene man trener lett. Tøying utsetter restitusjonstiden, og er mest postivit for å sleppe opphoping av melkesyre.

Dette om tøying er egentlig et ganske omdiskutert tema, men færre og færre tøyer på slik måte man lærte i "gamledager". Dere husker kanskje avisoppslaget om at mange toppidrettsutøvere hadde sluttet å tøye helt?

Personlig tøyer jeg nesten aldri mer, og har aldri vært så myk som jeg er nå.

PS! Dette er nok også ganske individuelt. Finn ut hva som passer deg og hva du føler for. Men trener du mye, så husk at mye tøying utsetter restitusjonstiden på musklene.

Ha en fin kveld.... og helg! ;)

Staybehind
04-06-05, 01:42
Nå beveger jeg meg på veldig tynn is her da dette abeslut ikke er mitt fag omeråde. Men er det ikke slik at jo lengre muskler man har, (fleksible) jo mere styrke kan musklene opparbeide? Når det kommer til Yoga så er det to ekstra bonuser man får, vis man ser bort fra tøyingen. Balangse og bedre puste teknikk i form av puste øvelser. Gikk fra å svømme 20 meter under vann til drøyt 40. En annen ting som er litt i kvasi land da dette er noe treneren min sier. ER at yoga trener skjeletet, musklene og senene. Og at få sporter går gjenom kroppen så totaltt. De som kommer nærmest var vistnok balett og enkelte kampsorter. (I den rekke følgen)

Men nå føler jeg at jeg har utøvd litt blasfemi. Jeg mener, ordet balett hører muligens ikke inne på en spesialjeger side... :-)

krabelure
21-06-05, 02:54
Dere husker kanskje avisoppslaget om at mange toppidrettsutøvere hadde sluttet å tøye helt?

Mange sluttet å tøye etter endt treningsøkt. Tanken bak dette var: Da brytes musklene ned for å bli bygd opp igjen. Driver du da og strekker så kan musklene bli "flisete" og få dårlig feste.


Det du sier at du kan bøye deg lengre etter 4-5 min en etter 1 min kan og ha mye med at du slapper mer av, blir vant med stillingen...

Tøyining og smerte:

- muskelen(e) blir vant til det og "sender ikke ut" så mye smerte
- hodet blir vant til smerten fra det spesifike stedet (aksepterer) og det vil gjøre mindre vondt


Diskuterte tøying med samboeren min i går.. (hun er fysioterapi student)
Hun sa det at når du tøyer/strekker ut er det bare "vits i" å holde i 30sec, alt etter det har absolutt ingen effekt..

Så vet dere det folkens..

Absolutt tull! Har selv trent på Olympiatoppen og hatt flere fordrag av norges fremste eksperter på trening/tøyning. Du burde MINIMUM tøye et sted i 15 sekunder. Maks tid: 5 minutter. så vidt jeg husker fordelte utbytte seg ca slik: 0-1 min =15%, 1-2 min=25%, 2-3 min=25%, 3-4 min=20%, 4-5 min=15%,

Nå er det også verdt å nevne at de fleste trenger ikke så mye tøyning. 15-30 sekunder per muskler/muskelgruppe som har vært i bruk burde holde for de fleste.


GENERELLE TØYE TIPS

1. Pust rolig og dypt
2. Ikke "gyng" eller spenn muskler som tøyes
3. Slapp av mest mulig
4. Ikke se på tøying som "push-it-to the-max-feel-the-pain", men noe som skal fysisk strekke litt på musklene.

FORDELER VED Å TØYE (tøyning på rett måte)

1. Kortere restutisjons tid
2. Skadeforebyggende
3. Mer utholdene muskler
4. Økt beveglighet
5. Økt kropskontroll

Martin
21-06-05, 14:04
Diskuterte tøying med samboeren min i går.. (hun er fysioterapi student)
Hun sa det at når du tøyer/strekker ut er det bare "vits i" å holde i 30sec, alt etter det har absolutt ingen effekt..

Så vet dere det folkens..

Absolutt tull! Har selv trent på Olympiatoppen og hatt flere fordrag av norges fremste eksperter på trening/tøyning. Du burde MINIMUM tøye et sted i 15 sekunder. Maks tid: 5 minutter. så vidt jeg husker fordelte utbytte seg ca slik: 0-1 min =15%, 1-2 min=25%, 2-3 min=25%, 3-4 min=20%, 4-5 min=15%,

Nå er det også verdt å nevne at de fleste trenger ikke så mye tøyning. 15-30 sekunder per muskler/muskelgruppe som har vært i bruk burde holde for de fleste.

Å kalle det "absolutt tull" er faktisk absolutt tull.. Som du sikkert har fått med deg er det mange eksperter her i landet på de samme områdene, men de har ikke alltid de samme meningene.. Det som min samboer fortalte meg kom rett fra læreboken og fra leksjoner og foredrag fra en professor ved høyskolen i bergen..

Sier ikke at det du har hørt og lært på olympiatoppen er rett/galt, men ikke at det eg kommer med her er rett/galt heller..

Husk at det finnes flere rette svar på et spørsmål, og at ikke bare "ditt" svar er det eneste riktige..

krabelure
21-06-05, 22:21
Diskuterte tøying med samboeren min i går.. (hun er fysioterapi student)
Hun sa det at når du tøyer/strekker ut er det bare "vits i" å holde i 30sec, alt etter det har absolutt ingen effekt..

Så vet dere det folkens..

Absolutt tull! Har selv trent på Olympiatoppen og hatt flere fordrag av norges fremste eksperter på trening/tøyning. Du burde MINIMUM tøye et sted i 15 sekunder. Maks tid: 5 minutter. så vidt jeg husker fordelte utbytte seg ca slik: 0-1 min =15%, 1-2 min=25%, 2-3 min=25%, 3-4 min=20%, 4-5 min=15%,

Nå er det også verdt å nevne at de fleste trenger ikke så mye tøyning. 15-30 sekunder per muskler/muskelgruppe som har vært i bruk burde holde for de fleste.

Å kalle det "absolutt tull" er faktisk absolutt tull.. Som du sikkert har fått med deg er det mange eksperter her i landet på de samme områdene, men de har ikke alltid de samme meningene.. Det som min samboer fortalte meg kom rett fra læreboken og fra leksjoner og foredrag fra en professor ved høyskolen i bergen..

Sier ikke at det du har hørt og lært på olympiatoppen er rett/galt, men ikke at det eg kommer med her er rett/galt heller..

Husk at det finnes flere rette svar på et spørsmål, og at ikke bare "ditt" svar er det eneste riktige..

Vell, sant nok at det er mange teorier ute og går. Selvsagt burde man være åpen for andre muligheter og folk er forskjellige og bla bla.

Fakta er at et nytt og stort ekspriment hvor de testet tøyemetoder på mer enn 1000 mennesker (alt fra dansere til snekkere) viste dette seg mer effektivt.

Som en lite ekspriment kan du jo be professoren tøye høyere hamstring med "min" metode, bruke "sin" metode på venstre og måle resultat etter en måned.

Nå er det vært å nevne at dette var en test så man tøyer for økt beveglighet. Altså bli mykere. Hvis det kun er snakk om å tøye for å holde kroppen "vedlike", så er jeg enig med at å tøye over 30 sekunder er unødvendig.

At det "ikke har noen effekt over 30 sek" kommer jo ann på hva du vil oppnå.

Martin
21-06-05, 22:28
Endelig kom det frem hva eg mente med forrige innlegg, ydmykhet er en god ting alle burde ha en liten reseve av.. Syntes du var vel krass i din kritikk til mitt innlegg, men du rodde deg fint inn med det du nettopp skrev i ditt siste innlegg..

Tviler ikke på at du kan din porsjon om dette emnet.. og som sagt så er det jo flere som kan sin porsjon.. (eg personlig kan faktisk lite, derrav at eg måtte spørre samboeren min om råd..)

No hard feelings..

krabelure
21-06-05, 22:34
Endelig kom det frem hva eg mente med forrige innlegg, ydmykhet er en god ting alle burde ha en liten reseve av.. Syntes du var vel krass i din kritikk til mitt innlegg, men du rodde deg fint inn med det du nettopp skrev i ditt siste innlegg..

Tviler ikke på at du kan din porsjon om dette emnet.. og som sagt så er det jo flere som kan sin porsjon.. (eg personlig kan faktisk lite, derrav at eg måtte spørre samboeren min om råd..)

No hard feelings..

Haha. Tror jeg blir litt eplekjekk når det endelig er NOE jeg kan :P

Liker at folk utfordrer meningene mine, er jo noe av grunnen for at jeg henger her ;o)

Martin
21-06-05, 22:38
Ja ingen har vondt av en god diskusjon..=) En blir gjerne lett revet med i et tema viss du vet at du har mer info/kunnskap en de fleste på emnet..

Utskrevet Menig
22-06-05, 22:04
Dette med diskusjoner og forskning i sammenheng med trening er noe som man aldri blir ferdig med.

Noen eksperter mener "ditt" og andre mener "datt"! Noen med lang erfaring mener en ting, mens andre mener noe helt annet.

Men det kommer jo mye morsomt og interesant ut av det da ;)

Milrab julebutikk nettbutikk julehandel jul


Motebutikken for den moteriktige soldat


Battle for Peace The Direction of War  Contemporary Strategy in Historical Perspective Counterinsurgency  Exposing the Myths of the New Way of War «Bravo The Secret War in Afghanistan The Soviet Union, China and Anglo-American Intelligence in the Afghan War It Doesn't Take a Hero  H.Norman Schwarzkopf

Fallskjermjeger arven fra Kompani Linge Krigshelten historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle Strengt hemmelig norsk etterretningsteneste 1945-1970 Brandon Webb Navy Seals

The Savior Generals  How Five Great Commanders Saved Wars That Were Lost - from Ancient Greece to Iraq Seal Of Honor Operation Red Wings and the Life of Lt Michael P Murphy Level Zero Heroes «The The Twilight War The Secret History of America's Thirty-Year Conflict with Iran Cyber War  The Next Threat to National Security and What to Do About it